diumenge, 21 de desembre del 2014

JA PODEM RECICLAR OLI AMB EL “CLAKI”

Tutores de 4t A i 4t B E.P


Després de demanar els “CLAKIS” a les professores, ja el tenim a les nostres mans!
Gràcies a aquests recipients podrem reciclar l’oli domèstic usat.
Reciclant l’oli col·laborem en la conservació del nostre planeta, ja que un litre d’oli abocat a l’aigüera pot contaminar milers de litres d’aigua potable. A més, l’oli llençat a l’aigüera obstrueix les canonades, pot augmentar les poblacions de rosegadors al clavegueram, i dificulta el bon funcionament de les depuradores d’aigües residuals. Si arriba al mar, és un producte perjudicial per a les espècies i els ecosistemes.
Un cop el tinguem omplert el portarem a l’escola els divendres, dia que els alumnes de 4t d’ESO vindran a recollir els recipients plens i ens donaran un de nou.
Estem contents de ser Escola Verda, visca el “CLAKI”!!






dissabte, 20 de desembre del 2014

NADAL PER A TOTS

Àngels Sánchez
Tutora 4t E.P A

Potser a prop nostre aquest Nadal no serà igual per a tothom.
Persones que han perdut algun ésser estimat. Altres que ho estan passant malament, econòmicament parlant ...

Hem de procurar entre tots que ningú pateixi, en la mida de les nostres possibilitats.
Compartir, donar, ajudar .... Quina felicitat més gran hi ha en el món!

Feu que a tots els nens i nenes els hi arribin els Reis Mags. Que tothom visqui la màgia del Nadal. Però amb mesura, amb cap, amb SENY. Pensant en el demà. Educant els nostres fills en el NO-CONSUMISME. Compartim el cava, els torrons, les neules, les joguines .... I donem AMOR. No cal que anem lluny a fer-ho. Potser al mateix replà o a la cantonada.

Bon Nadal per a tothom i Feliç 2015.



diumenge, 14 de desembre del 2014

Reciclar i ser solidaris ja és un fet a la nostra escola

La Comissió Escola Verda


El reciclatge és per ell mateix un fet solidari. Quan reciclem som solidaris amb el medi ambient, amb el nostre entorn i amb el futur dels nostres fills i filles, però si a més el podem relacionar amb campanyes concretes, quan sabem que el nostre esforç s’encamina a aconseguir un objectiu proper, encara ens motiva més. Per aquest motiu us volem recordar totes les activitats relacionades amb el reciclatge que en aquest moment tenim engegades, a la vegada que us agraïm la vostra col·laboració, sense ella no serien una realitat. 

-Campanya de recollida de taps a favor de GENEFA, plataforma creada pels afectats de Atàxia de Friedreich, que té com a objectiu guarir aquesta malaltia mitjançant un projecta de recerca de teràpia genètica. 





-Campanya de recollida de mòbils usats, “Mobilitzat per la Selva”, de l’Institut Jane Goodall, destinada a recollir fons per als programes de desenvolupament sostenible, d’educació i conservació en la conca del Congo i la tasca del Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga.




-Campanya de recollida d’oli “Claki. Oliklak encomana la tasca de reciclar-lo a empreses que donen feina a persones que tenen algun tipus de discapacitat. 






També tenim contenidors de recollida de piles i tòners que estan a la vostra disposició, que hem d’afegir als de paper i cartró, plàstic i brics, i compostatge.









La nostra intenció és la de continuar apostant per aquestes iniciatives. Esperem seguir comptant amb la vostra ajuda i estem oberts a altres propostes.

divendres, 12 de desembre del 2014

Eolab: Laboratori d’energia eòlica



Tutors i alumnes de 6è EP.


La setmana passada, els alumnes de 6è, van realitzar un taller educatiu en el qual els alumnes aprenen de manera entretinguda i proactiva els conceptes bàsics lligats a l'energia eólica, descobreixen quins són els projectes industrials més innovadors i aprenen per si mateixos a generar electricitat a partir del vent. Es divideixen en dues parts: 

1. Fixeu-vos!


Part teòrica en la qual s'introdueixen conceptes fonamentals com "energia", "electricitat" o "vent" i es descobreixen els avenços tecnològics del sector eòlic (molins terrestres, de mar i flotants). L'explicació es recolza en materials audiovisuals i maquetes demostratives.


2. ¡Construïm un molí!

Dividits en equips, els alumnes construiran amb les seves mans, des de zero i amb materials senzills, les diferents parts d'un generador eòlic. Un cop fetes les peces, s'acoblaran per construir un petit aerogenerador que, amb poc vent, comprovaran que ... efectivament genera electricitat!






Objectius

  • Aprendre què és l'electricitat i com es genera.
  • Aprendre què és l'energia eòlica, com s'aprofita i quins són els beneficis mediambientals d'utilitzar aquesta font energètica. 
  • Treballar la destresa manipulativa. 
  • Fomentar el treball en equip. 



Volem destacar la felicitació del monitor:

“Felicitats pels coneixements que han demostrat els vostres alumnes i pel seu comportament i participació”. 




dimarts, 9 de desembre del 2014

Vuit països són responsables de més de la meitat del deteriorament del planeta

Font: www.elpais.com


  • L'1% de la Terra concentra la major pèrdua global de biodiversitat.
  • Austràlia, la Xina, Colòmbia, Equador, Indonèsia, Malàisia, Mèxic i els Estats Units són els grans culpables dels problemes de conservació d'aus, mamífers i amfibis.
  • L'ésser humà desencadena la sisena extinció massiva del planeta.


Tota la Terra té una superfície de més de 500 milions de quilòmetres quadrats. En menys de l'1% d'aquesta extensió s'està produint en aquests moments la major pèrdua de biodiversitat del planeta. En tot just un grapat de ecoregions es concentra més del 50% del deteriorament global en l'estat de conservació d'aus, mamífers i amfibis. És la conclusió més cridanera del primer estudi que analitza a escala planetària com s'estan emprant els països i regions a l'hora de complir amb les seves responsabilitats en matèria de biodiversitat.

No són poques les senyals que ens encaminem cap a la sisena gran extinció d'espècies de la història del planeta, i aquest estudi assenyala una culpabilitat mancomunada de totes les nacions. Pràcticament tots els països del món han contribuït de manera negativa en la tendència dels animals vertebrats dins del reconegut índex de la Llista Vermella, que es dedica a analitzar científicament el risc de desaparició de les espècies. No obstant això, la major part del dany es concentra en vuit països -Austràlia, la Xina, Colòmbia, Equador, Indonèsia, Malàisia, Mèxic i els Estats Units-, que són responsables de més de la meitat del deteriorament global en l'estat de conservació de la fauna.

Tampoc es tracta d'una especial acarnissament per part d'aquestes nacions, com explica la investigadora Ana Rodrigues, principal autora de l'estudi: "Aquesta concentració es deu al fet que la biodiversitat no es distribueix de manera uniforme per tot el planeta, ni tampoc les amenaces que afecten a la mateixa ". Aquesta concentració del deteriorament en l'1% del planeta es troba localitzada principalment als Andes Tropicals, a Amèrica Central i al sud-est asiàtic. Són àrees d'excepcional endemisme, és a dir, una gran concentració d'espècies específiques que no es troben en un altre lloc. Quan no es cuiden aquests paradisos naturals, la pèrdua de biodiversitat global es veu molt més afectada que quan es descuiden altres llocs menys rics.

"Aquests llocs compten a més amb alts nivells d'impacte humà, que tenen conseqüències globals, ja que poden empènyer fàcilment a un gran nombre d'espècies a estar en vies d'extinció", resumeix Rodrigues, del Centre d'Ecologia Evolutiva i Funcional de França. El deteriorament que pateixen les espècies en aquests vuit països no s'explica únicament perquè siguin els més rics en fauna: són responsables del 56% de les pèrdues quan atresoren el 33% de la biodiversitat. Altres campions de la megafauna, com el Brasil, Congo, Índia i Perú concentren el 23% d'aquesta riquesa natural i, en canvi, només han provocat la pèrdua del 8% de la biodiversitat global.


La investigadora assenyala que són gairebé tantes les circumstàncies similars com radicalment diferents entre les vuit nacions en què més fauna es perd. "Aquests països tenen en comú el fet de posseir una gran proporció de la biodiversitat mundial, de la qual són responsables, però estan sent incapaços d'afrontar els reptes d'aquesta responsabilitat", critica Rodrigues. Com s'observa en l'estudi, publicat a PLoS ONE, les causes del deteriorament de la biodiversitat són molt diferents: a la Xina és la sobreexplotació, a través de la caça, que afecta principalment als seus amfibis i mamífers; per contra, el principal problema als Estats Units són les espècies invasores, que perjudiquen seriosament als seus amfibis i aus; a Indonèsia és la pèrdua d'hàbitats per la conversió a l'agricultura i l'explotació forestal, afectant sobretot als seus aus i mamífers. "Hi ha moltes maneres de fer que les coses surtin malament", lamenta l'ecòloga.

L'equip d'investigadors (en l'estudi han col·laborat experts de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa, de Birdlife i del programa de Nacions Unides per a monitoritzar la conservació del planeta entre d'altres) reconeix que per a ells ha estat una sorpresa descobrir que no hi ha cap correlació entre la riquesa dels països i la cura dels tresors naturals. Dues de les nacions més riques del planeta, com els EUA i Austràlia, estan entre les nacions que més perjudiquen la biodiversitat global, mentre que d'altres més pobres com Perú, l'Índia o Madagascar estan posant més obstinació a fer els deures.

Les nacions que aproven amb nota són en molts casos estats insulars com Illes Cook, Fiji, Maurici, Seychelles i Tonga. Com explica Rodrigues, la majoria de les extincions d'espècies en els últims segles es van patir a les illes petites com aquestes: el famós Dodo era de la Illa Maurici s'ha convertit en paradigma d'aquesta època. Aquestes extincions van arribar per l'exposició sobtada d'aquests ecosistemes fràgils a amenaces per a les quals no estaven preparats, com depredadors (rates, gats) i la caça humana. "Illes Cook, Fiji, Maurici, Seychelles i Tonga estaven fins fa poc en camí de perdre encara més espècies, però han aconseguit revertir aquestes tendències, fins i tot recuperant algunes espècies que estaven molt a prop de l'extinció", assenyala la investigadora.

"Això demostra que estem aprenent a fer front a aquestes amenaces en ecosistemes illencs combinant mesures de conservació, control d'espècies invasores i cria en captivitat", resumeix. No obstant això, en l'actualitat els majors reptes per a la biodiversitat s'han desplaçat als grans boscos tropicals que contenen la major part de la biodiversitat del món, on l'escala dels impactes és molt més gran i molt més difícil de contenir.

dilluns, 8 de desembre del 2014

Reciclem cartutxos d'impressora

El reciclatge de tòners evita que més de 40.000 tones de plàstic s'acumulin sobre la superfície de la Terra i també evita més de 80.000 tones de residus sòlids. Una xifra que augmenta dia rere dia.
En els deu últims anys, es calcula que més de 250 milions de cartutxos d'impressora han estat cremats o abocats en els centres de recollida de residus.

Per a la creació de la carcassa de plàstic d'un cartutx de tinta es necessita petroli brut, un recurs no renovable. La transformació del petroli en plàstic i la seva distribució al consumidor requereix utilitzar gran quantitat d'aigua i d'energia en la fabricació i el transport. Quan finalitza la seva vida útil, el plàstic dels cartutxos de tinta tarda com a mínim 300 anys en descompondre de forma natural. El cartutx que avui tirem a les escombraries sense donar-li importància, ho patiran almenys tres generacions més.
A més del plàstic, els cartutxos de tinta i tòner per a impressores contenen altres elements extremadament perillosos per al medi ambient, com metalls pesants i la pròpia tinta. Per això cal que adquirim l'hàbit de reciclar aquests productes. La seva recollida selectiva en contenidors especials és la primera baula d'una cadena que es completa amb la seva posterior reciclatge, per això, a partir d'ara podeu portar els vostres cartutxos a l'escola per reciclar-los!!
 

diumenge, 30 de novembre del 2014

El setè continent: una illa de plàstic de 22.000 km de circumferència.

Font: www.elpais.com
No hi ha cap tipus de discussió en què el plàstic és un dels materials estrella a la indústria mundial. El trobem en innombrables objectes propers a nosaltres però, com alguns polímers no són biodegradables, s' ha de controlar molt el seu reciclatge. Precisament la mala gestió d'aquests residus plàstics i el seu abocament continuat durant molts anys als mars i oceans en quantitats inimaginables, ha originat la formació d'una zona al Pacífic (a l'alçada de Hawaii ia unes 1.000 milles de la costa de Califòrnia mar endins), coneguda com El setè continent. La seva extensió té uns 3,4 milions de km2, és a dir, gairebé 7 vegades la superfície d'Espanya.

Mesura uns 22.000 km de circumferència i s'estima que el seu pes podria arribar a uns 100 milions de tones, segons el Centre Nacional d'Estudis Espacials (CNES). També se l'ha batejat amb altres qualificatius com el Gran pegat d'escombraries del pacífic, l'Illa d'escombraries o la Gran sopa de plàstic ja que la major part d'aquestes deixalles no es veuen a simple vista i arriben fins a una profunditat de 35 m. La causa per la qual es concentren en un mateix punt milers i milers de tones d'aquests materials és per la circulació dels corrents marins que giren al Pacífic en el mateix sentit que les agulles del rellotge.

Aquest moviment rotatori facilita que es vagin recollint i arremolinando els residus que, des dels rius i els vaixells, es van abocant a les nostres aigües. El mateix gir ciclònic d'aquests corrents, produït per la força del corrent en vòrtex del Pacífic Nord, fa que tota aquesta brossa marina vagi convergint any rere any en un mateix punt, donant lloc a un remolí que impedeix que les deixalles de plàstic es dispersin cap a les costes, de manera que lamentablement no para de créixer i créixer cada vegada més. La nostra falta de consciència ecològica ha creat un gravíssim problema mediambiental difícil de solucionar.

divendres, 21 de novembre del 2014

Setmana Europea de Prevenció de Residus

Magda Rodríguez i la Patrulla Verda de 1r d’ESO


Del 24 al 30 de novembre és celebra la setmana Europea de Prevenció de Residus 2014.

Cada any, durant aquesta setmana es treballa un tema relacionat amb els residus; aquest any el tema és el malbaratament dels aliments:  mentre una gran part de la població mundial passa fam, i actualment també algunes persones en els països desenvolupats, altres compren més aliments dels que poden consumir i com a conseqüència els llencen. Per tant el malbaratament alimentari es dóna quan desaprofitem i llencem aliments que encara tenen valor nutritiu. Segons l’Agència de Salud Pública de Catalunya, aquí es malbaraten més de 260.000 tones d’aliment a l’any, amb aquest menjar es podrien alimentar 500.000 persones durant aquest temps.

L’Ajuntament de Castelldefels ha proposat als restaurants que durant aquesta setmana elaborin menús amb restes d’aliments. També el dissabte 29, a la plaça de l’església, es farà un “mercadillo” de venda i intercanvi d’articles de segona mà i d’artesania del reciclatge.



I nosaltres, com podem ajudar? 

Us donem alguns consells, però segur que vosaltres trobareu molts més: 

-Elaborar un menú setmanal amb restes de menjar.
-Pensar el menú abans d’anar a comprar i no comprar allò que no està a la llista.
-Col•locar a la nevera i al rebost, davant, allò que caduca primer.
-Ajustar el menjar al plat, és a dir, posar allò que ens podem menjar i no deixar res al plat.
-Congelar el menjar en les racions que necessitem per cuinar.
-Quan celebrem festes o reunions familiars fer una planificació del menjar que necessitem.
-Saber que quan un aliment ha caducat significa que els seus nutrients no fan tant d’efecte com abans però això no vol dir que no es pugui consumir i gaudir.
-Ensenyar als fills que el menjar es un bé molt important i que no s’ha de desaprofitar.

dilluns, 17 de novembre del 2014

Mobilitza’ t per la selva!

Magda Rodríguez
Professora ESO

La nostra escola participa en la Campanya de reciclatge de mòbils en desús per a protegir els ecosistemes africans.

A Espanya existeixen avui dia més de 56.000.000 de línies de telèfons mòbils per a 46.000.000 d’habitants. A aquest impressionant número de terminals han d'afegir-se aquells mòbils més antics que són reemplaçats i que els ciutadans guarden o llencen a les escombraries, sent la taxa de reciclatge menor al 5%.
Al mateix temps, l'explotació del coltan, un valuós mineral que es fa servir en els nostres mòbils, ordinadors i consoles, està en el centre dels conflictes bèl·lics que produeixen milions de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo.
La mineria il·legal explota mà d’obra infantil o semi-esclavitzada, destruint a més els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la desforestació.
Per tot això, i amb el suport de la Dra. Jane Goodall, Missatgera de la Pau per Nacions Unides i Premi Príncep d’Astúries d’Investigació, l’Institut Jane Goodall organitza la campanya “Mobilitza’t per la selva”, que a través de la sensibilització ciutadana i la recollida gratuïta de mòbils en desús procura:
- Reutilitzar terminals i reduir la insostenible demanda dels seus components
- Reciclar elements útils i disposar adequadament dels materials tòxics, evitant la contaminació del medi.
- Recaptar fons per als programes de desenvolupament sostenible, d’educació i conservació en la conca del Congo i  per a la tasca del Centre de Recuperació de  Ximpanzés de Tchimpounga.

 Donant els teus mòbils en desús, ajudes al manteniment  de projectes socials i mediambientals com:

El Centre de Recuperació de Tchimpounga
A Tchimpounga, República de Congo, l’Institut Jane Goodall (IJG) té contractats a 64 treballadors locals per tenir cura de més de 150 ximpanzés rescatats, la gran majoria arribats com a bebès, en pèssimes condicions després de ser decomissats a caçadors, traficants o particulars. Els ximpanzés orfes són atesos per experimentats cuidadors, dirigits per la veterinària espanyola Rebeca Atencia, i viuen en grups en un entorn natural, amb sortides diàries al bosc, alhora que es planeja la seva futura reintroducció a la selva.


Podeu trobar més informació a:



ESPEREM LA COL.LABORACIÓ DE TOTES I TOTS. 

diumenge, 9 de novembre del 2014

La Patrulla Verda d'Educació Primària i Infantil

Alumnes i tutor de 6è EP

Aquí teniu algunes impressions dels alumnes de 6è sobre les activitats de la patrulla verda i de les exposicions que van realitzar en els cursos d'infantil i primària.

"Hola pares i mares, benvinguts al bloc verd de l'escola.
Som els alumnes de sisè i ara també la patrulla verda . Fa dues setmanes vam començar un projecte que tracta sobre el reciclatge. Estem al pati, al costat d'uns contenidors (BLAUS Y GROCS) per ajudar els nens/es de tots els cursos a aprendre a reciclar. També anem passejant pel pati per vigilar que ningú llenci  res a terra i, per a que ens identifiquin, portem posades unes armilles de color taronja amb lletres verdes on posa “PATRULLA VERDA”.
Una altra cosa que fem és intentar que ningú porti paper d'alumini.
Abans de fer tot això, vam anar per totes les classes de primària on, mitjançant  un PowerPoint, vam explicar tot això i més.
Us convidem  que recicleu tant a casa com a l'escola."



"Hola! Sóc un nen de sisè, i vinc a parlar-vos sobre la patrulla verda. Bé, l'objectiu principal és NO contaminar, és a dir,  ser una escola VERDA. I, què fem? Posem  dues papereres ''especials'' una de color groc, per a tot tipus de plàstic o envasos, una de color marró, per a la matèria orgànica : menjar, aliments ... Amb això volem arribar a ser una escola VERD, una escola neta .Crec que tothom posa de la seva part, comptem amb la teva col·laboració també!  Bé i per acabar, com podem identificar els nens de sisè que es dediquen a vigilar el pati ? Fàcil! Portarem 1 armilla de color taronja que a l'esquena  posarà '' PATRULLA VERDA'' ¡Estarem  tots els dies  al pati! Gràcies per la seva col·laboració!
RECORDA , L'ESCOLA SEMPRE NETA "


"Benvolguts pares i mares
Som  el grup de 6é, i formem part de la patrulla verda .Tenim entre 10 i 11 anys i volem ensenyar els nens més petits que tots hem de col·laborar en el RECICLATGE. Al pati posem uns contenidors: un de color blau on llencem el paper i les restes de menjar, i un altre de color groc, on van a parar els envasos. Els nens petits ens identifiquen perquè  portem una armilla de color taronja que darrere posa de color verd “patrulla verda”.
Vam anar a ensenyar i a explicar a cursos inferiors al nostre, que el pati ha d'estar net, i si tenen algun dubte que ens el preguntin. Van estar molt atents i van fer moltes preguntes i això ens va agradar molt.
A poc a poc han anat col·laborant  amb nosaltres. Estem molt contents, i recordeu: “Comptem amb la vostra col·laboració”.
Gràcies per la vostra atenció."



"Hola, som els nens de sisè. Cada setmana ens toca ser patrulla verda.
A l'hora del pati, estarem  al costat d'uns contenidors situats prop de la font i per a que ens identifiqueu portarem una armilla taronja.
Si teniu dubtes, només cal que ens pregunteu on llençar les deixalles. Si veiem que algú llença alguna cosa al terra, li cridem l'atenció, i també si algú juga a futbol amb l'entrepà o amb el suc.
Ja ho sabeu!, Volem una escola neta. Uniu-vos a la patrulla!

Esperem la vostra col·laboració."













La Patrulla Verda de l'ESO

I.C.M (1r ESO A)

Fa uns dies  vam organitzar la PATRULLA VERDA de l’ESO i un grup d’alumnes de primer, entre el quals em trobo jo, ens vam apuntar i estem molt il·lusionats. Us vull explicar breument quina és la nostra tasca.




Què fem?

Vigilem que tots llencin les deixalles  als llocs indicats i procurem no contaminar el planeta, en aquest sentit seguirem insistint per a reduir el consum de paper d’alumini a l’Escola.  Ajudarem  a tots a ser bons amb el medi ambient.

Per a què ho fem?
Ho fem per a tots. Quan llencem un objecte, per exemple un paper, al lloc incorrecte, el paper no es recicla correctament. En canvi, si el  llancem al lloc correcte, aquest és tractat de forma adequada,  de tal manera que pot servir per alguna altre cosa i evitem la tala  excessiva d’arbres.
Estudis diuen que un sol espanyol genera més de cinc-cents quilos de deixalles  a l’any i només uns vuitanta quilos són reciclats.

Què conseqüències pot tenir no fer-ho correctament?
Pot tenir moltes, per exemple: les restes de menjar són biodegradables. Avol dir que si no les llencem al contenidor de matèria orgànica, amb l’oxigen de l’atmosfera es descomponen i produeixen gasos tòxics que són nocius  per als essers vius. Com aquesta hi ha infinitat de conseqüències, si llencem borses de plàstic....i una  la tortuga marina  menja aquest plàstic, no el podrà digerir i es morirà o bé se li pot enganxa al coll i s’ofegarà

 Què pots fer?
Si vols ajudar, pots llençar les deixalles al contenidor  correcte. MAI AL TERRA O AL MAR! Intenta Reutilitzar un objecte si encara es pot fer servir i Reciclar tot el que puguis


NOSALTRES ENS PROPOSEM FER-HO I AJUDAR A QUE TU TAMBÉ HO FACIS.
Us mantindrem informats


dimecres, 29 d’octubre del 2014

Ja som grans

Tutors de 5è EP

Els grups de cinquè van aprofitar l’hora de tutoria per assistir a una assemblea col.lectiva entre les dues classes convocada per ells mateixos.
La iniciativa va sorgir arran dels problemes viscuts després del pati: baralles, alguna paraula grossa…
Després d’exposar diferents punts de vista van sotmetre les propostes a votació i va guanyar, per unaminitat, romandre un dia sense jugar a futbol i ser capaços de generar i jugar a d’altres activitats.

Tan de bo el món dels adults fós igual ¡!!







dimarts, 28 d’octubre del 2014

Guanyadors/es concurs "Un cop d'ull a la tardor"

Recompte de vots (vots fins les 23:59 del 27/10/14, segons Bases del Concurs):







Els tres guanyadors són:

       Joan Forment Sánchez
5è EP
Els colors de la tardor
191
       Adriana i Daniela Alegre Gavira
3r EP/P5
Vida a l’arbre
164
       Iratxe Marqués Carrasco
1r ESO
Ja arriba la tardor
110


Les fotos que s'exposaran són:

         Joan Forment Sánchez
5è EP
Els colors de la tardor
191
        Adriana i Daniela Alegre Gavira
3r EP/P5
Vida a l’arbre
164
        Iratxe Marqués Carrasco
1r ESO
Ja arriba la tardor
110
         Sergio García Corbalán
6è EP
Temps de castanyes
103
         Lucía Walpercin Rodríguez
5è EP
Pluja de fulles
84
         Marina del Moral Gálvez
P5
Passejada entre fulles
74
         David López Ruiz
1rESO
El otoño es dulce
44
         Alba parejo Sánchez
2n ESO
La tardor mostra els seus colors
40
         Víctor Hernández Sánchez
2n ESO
La fi d’un gran estiu
40
        Sara Gallego González
Professora ESO
Miralls de tardor
39
       Aina Gea Ferré
Fins aviat estiu
39
        Lucas Márquez Cortés
P4
Colors de la tardor
38
     Minerva Casas Pérez
2n ESO
Estació Antiga
38

Enhorabona als guanyadors/es i classificats/des i sobretot MOLTES MOLTES MOLTES GRÀCIES a tots per la vostra participació!!!