divendres, 12 de desembre del 2014

Eolab: Laboratori d’energia eòlica



Tutors i alumnes de 6è EP.


La setmana passada, els alumnes de 6è, van realitzar un taller educatiu en el qual els alumnes aprenen de manera entretinguda i proactiva els conceptes bàsics lligats a l'energia eólica, descobreixen quins són els projectes industrials més innovadors i aprenen per si mateixos a generar electricitat a partir del vent. Es divideixen en dues parts: 

1. Fixeu-vos!


Part teòrica en la qual s'introdueixen conceptes fonamentals com "energia", "electricitat" o "vent" i es descobreixen els avenços tecnològics del sector eòlic (molins terrestres, de mar i flotants). L'explicació es recolza en materials audiovisuals i maquetes demostratives.


2. ¡Construïm un molí!

Dividits en equips, els alumnes construiran amb les seves mans, des de zero i amb materials senzills, les diferents parts d'un generador eòlic. Un cop fetes les peces, s'acoblaran per construir un petit aerogenerador que, amb poc vent, comprovaran que ... efectivament genera electricitat!






Objectius

  • Aprendre què és l'electricitat i com es genera.
  • Aprendre què és l'energia eòlica, com s'aprofita i quins són els beneficis mediambientals d'utilitzar aquesta font energètica. 
  • Treballar la destresa manipulativa. 
  • Fomentar el treball en equip. 



Volem destacar la felicitació del monitor:

“Felicitats pels coneixements que han demostrat els vostres alumnes i pel seu comportament i participació”. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!