dilluns, 17 de novembre del 2014

Mobilitza’ t per la selva!

Magda Rodríguez
Professora ESO

La nostra escola participa en la Campanya de reciclatge de mòbils en desús per a protegir els ecosistemes africans.

A Espanya existeixen avui dia més de 56.000.000 de línies de telèfons mòbils per a 46.000.000 d’habitants. A aquest impressionant número de terminals han d'afegir-se aquells mòbils més antics que són reemplaçats i que els ciutadans guarden o llencen a les escombraries, sent la taxa de reciclatge menor al 5%.
Al mateix temps, l'explotació del coltan, un valuós mineral que es fa servir en els nostres mòbils, ordinadors i consoles, està en el centre dels conflictes bèl·lics que produeixen milions de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo.
La mineria il·legal explota mà d’obra infantil o semi-esclavitzada, destruint a més els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la desforestació.
Per tot això, i amb el suport de la Dra. Jane Goodall, Missatgera de la Pau per Nacions Unides i Premi Príncep d’Astúries d’Investigació, l’Institut Jane Goodall organitza la campanya “Mobilitza’t per la selva”, que a través de la sensibilització ciutadana i la recollida gratuïta de mòbils en desús procura:
- Reutilitzar terminals i reduir la insostenible demanda dels seus components
- Reciclar elements útils i disposar adequadament dels materials tòxics, evitant la contaminació del medi.
- Recaptar fons per als programes de desenvolupament sostenible, d’educació i conservació en la conca del Congo i  per a la tasca del Centre de Recuperació de  Ximpanzés de Tchimpounga.

 Donant els teus mòbils en desús, ajudes al manteniment  de projectes socials i mediambientals com:

El Centre de Recuperació de Tchimpounga
A Tchimpounga, República de Congo, l’Institut Jane Goodall (IJG) té contractats a 64 treballadors locals per tenir cura de més de 150 ximpanzés rescatats, la gran majoria arribats com a bebès, en pèssimes condicions després de ser decomissats a caçadors, traficants o particulars. Els ximpanzés orfes són atesos per experimentats cuidadors, dirigits per la veterinària espanyola Rebeca Atencia, i viuen en grups en un entorn natural, amb sortides diàries al bosc, alhora que es planeja la seva futura reintroducció a la selva.


Podeu trobar més informació a:



ESPEREM LA COL.LABORACIÓ DE TOTES I TOTS. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!