divendres, 21 de novembre del 2014

Setmana Europea de Prevenció de Residus

Magda Rodríguez i la Patrulla Verda de 1r d’ESO


Del 24 al 30 de novembre és celebra la setmana Europea de Prevenció de Residus 2014.

Cada any, durant aquesta setmana es treballa un tema relacionat amb els residus; aquest any el tema és el malbaratament dels aliments:  mentre una gran part de la població mundial passa fam, i actualment també algunes persones en els països desenvolupats, altres compren més aliments dels que poden consumir i com a conseqüència els llencen. Per tant el malbaratament alimentari es dóna quan desaprofitem i llencem aliments que encara tenen valor nutritiu. Segons l’Agència de Salud Pública de Catalunya, aquí es malbaraten més de 260.000 tones d’aliment a l’any, amb aquest menjar es podrien alimentar 500.000 persones durant aquest temps.

L’Ajuntament de Castelldefels ha proposat als restaurants que durant aquesta setmana elaborin menús amb restes d’aliments. També el dissabte 29, a la plaça de l’església, es farà un “mercadillo” de venda i intercanvi d’articles de segona mà i d’artesania del reciclatge.



I nosaltres, com podem ajudar? 

Us donem alguns consells, però segur que vosaltres trobareu molts més: 

-Elaborar un menú setmanal amb restes de menjar.
-Pensar el menú abans d’anar a comprar i no comprar allò que no està a la llista.
-Col•locar a la nevera i al rebost, davant, allò que caduca primer.
-Ajustar el menjar al plat, és a dir, posar allò que ens podem menjar i no deixar res al plat.
-Congelar el menjar en les racions que necessitem per cuinar.
-Quan celebrem festes o reunions familiars fer una planificació del menjar que necessitem.
-Saber que quan un aliment ha caducat significa que els seus nutrients no fan tant d’efecte com abans però això no vol dir que no es pugui consumir i gaudir.
-Ensenyar als fills que el menjar es un bé molt important i que no s’ha de desaprofitar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!