dilluns, 8 de desembre del 2014

Reciclem cartutxos d'impressora

El reciclatge de tòners evita que més de 40.000 tones de plàstic s'acumulin sobre la superfície de la Terra i també evita més de 80.000 tones de residus sòlids. Una xifra que augmenta dia rere dia.
En els deu últims anys, es calcula que més de 250 milions de cartutxos d'impressora han estat cremats o abocats en els centres de recollida de residus.

Per a la creació de la carcassa de plàstic d'un cartutx de tinta es necessita petroli brut, un recurs no renovable. La transformació del petroli en plàstic i la seva distribució al consumidor requereix utilitzar gran quantitat d'aigua i d'energia en la fabricació i el transport. Quan finalitza la seva vida útil, el plàstic dels cartutxos de tinta tarda com a mínim 300 anys en descompondre de forma natural. El cartutx que avui tirem a les escombraries sense donar-li importància, ho patiran almenys tres generacions més.
A més del plàstic, els cartutxos de tinta i tòner per a impressores contenen altres elements extremadament perillosos per al medi ambient, com metalls pesants i la pròpia tinta. Per això cal que adquirim l'hàbit de reciclar aquests productes. La seva recollida selectiva en contenidors especials és la primera baula d'una cadena que es completa amb la seva posterior reciclatge, per això, a partir d'ara podeu portar els vostres cartutxos a l'escola per reciclar-los!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!