dilluns, 27 d’octubre del 2014

Tots per un i un per tots

Angels Sánchez  i Raquel López– Tutores 4t
Sara Gallego- Professora ESO


Una de les claus de l’escola del segle XXI és ensenyar a treballar en equip, a col·laborar, a dialogar, al consens, deixant enrere la competitivitat i l’individualisme.

Treballar en equip no és fàcil, requereix un gran esforç per part de tots: aprendre a escoltar, a esperar, respectar, ser pacient.. Però sobretot requereix il·lusió. Creure en tots i cadascun dels membres de l'equip. En un equip sempre hi ha un líder, el que cal és que aquest líder sigui un líder en positiu i que es converteixi en algú que tira endavant, algú que cregui en el grup més que ningú. Llavors el treball en equip serà possible.
És una eina indispensable perquè els nostres alumnes puguin enfrontar-se a la societat i el món laboral que els espera.




¿Què ens aporta a l'aula?


  • Atorga oportunitats d'aprenentatge mutu 
  • Afavoreix la identitat de les persones amb el seu equip 
  • Agilitza la dinàmica
  • Permet accions més eficaces, assertives i creatives ja que permet la visió des de diferents perspectives.

¿Què li aporta a cada alumne?


  • Acceptar crítiques 
  • Ser autocrític 
  • Respectar diferents opinions 
  • Aprendre a escoltar 
  • Vèncer temors i debilitats 
  • Ser flexible

Les cinc C del treball en equip


1. Complementarietat: La complementarietat té una base difícil de crear: la humilitat. En acceptar que no sóc perfecte, que tinc limitacions, reconec amb admiració les fortaleses dels altres. Així, en la mesura que ens complementem, brillen les nostres fortaleses i es dissipen les nostres debilitats. 

2. Comunicació: Els membres de l'equip s'escolten i saben que la forma com es diuen les coses fomenta o destrueix les relacions personals. De fet el que es diu  pot ser que s'oblidi; però la forma com es diuen les coses perdura per més temps, per a bé o per a mal. 

3. Coordinació: Cada membre de l'equip veu al seu company com un client a qui ha de servir amb precisió. Així, l'equip és una cadena de servei intern que es manifestarà en un servei de gran valor per al client extern. 

4. Confiança: Cada membre dóna el millor de si i actua amb integritat, per la qual cosa es fa fiable per als altres. La integritat que construeix la confiança es basa en una cosa senzilla d'escriure però difícil de fer realitat en les nostres vides: dir el que pensem i fer el que diem. 

5. Compromís: Compromís vol dir prometre que ho aconseguirem junts. Això vol dir que els objectius, metes i projectes de l'equip assumeixen com a propis, no com una obligació a complir, sinó com una font de realització personal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!