dimarts, 7 d’octubre del 2014

Formes d'estalviar aigua

Raquel López
Tutora 4t B  E.P

La vida a la Terra depèn de l'aigua. En forma de precipitacions, fluint per la superfície o pel subsòl, l'aigua és necessària per a tots els éssers vius de la Terra.
Els recursos d'aigua de què disposen les persones són molt limitats i, a més, la distribució de les pluges és desigual al planeta, per la qual cosa la disponibilitat d'aigua no és igual a tot arreu.
Les necessitats d'aigua són cada vegada més grans, però els recursos són limitats. Només un ús racional de l'aigua pot permetre que l'activitat de les persones i el desenvolupament siguin compatibles amb els recursos que existeixen.
Cada any viu més gent a la Terra, cada any consumim més aigua, però la quantitat d'aigua de la què disposem sempre és la mateixa

Recordem que l'aigua es un be escàs i que no hem d'esperar a èpoques de sequera per evitar el consum innecessari. A continuació, us proposo unes quantes formes d’estalviar en el dia a dia.
1 - Tanquem les aixetes quan no les utilitzem.
2 - No utilitzem el vàter com a paperera.
3 - Fem servir la dutxa en lloc de banyar-nos.
4 - Reparem les aixetes o cisternes dels vàters que perdin aigua.
5 - Fem servir la rentadora o el rentaplats amb la càrrega completa i utilitzem, sempre que sigui possible, el programa d'estalvi.
6 - Fem servir economitzadors a les aixetes.
7 - Instal·lem cisternes dels vàters amb doble descàrrega.
8 - Rentem el cotxe en un túnel de rentat o amb una esponja i una galleda en lloc de fer-ho amb una mànega.
9 - Reguem les plantes de bon matí o al vespre, per evitar l'evaporització.
10 - No aboquem productes tòxics o nocius a l'aigua.
11- Utilitzar detergents sense fosfats.
12- Intentar utilitzar pintures, vernissos i dissolvents ecològics. No obstant, tant si utilitzem productes ecològics com si no, cal recollir les restes d'aquests i portar-les a la deixalleria més propera, on rebran el tractament adequat.

És necessari que tots canviem les nostres conductes per fer un bon ús de l’aigua, ja que el futur de l’aigua i de la vida depèn de les nostres actituds.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!