dimecres, 29 d’octubre del 2014

Ja som grans

Tutors de 5è EP

Els grups de cinquè van aprofitar l’hora de tutoria per assistir a una assemblea col.lectiva entre les dues classes convocada per ells mateixos.
La iniciativa va sorgir arran dels problemes viscuts després del pati: baralles, alguna paraula grossa…
Després d’exposar diferents punts de vista van sotmetre les propostes a votació i va guanyar, per unaminitat, romandre un dia sense jugar a futbol i ser capaços de generar i jugar a d’altres activitats.

Tan de bo el món dels adults fós igual ¡!!







dimarts, 28 d’octubre del 2014

Guanyadors/es concurs "Un cop d'ull a la tardor"

Recompte de vots (vots fins les 23:59 del 27/10/14, segons Bases del Concurs):







Els tres guanyadors són:

       Joan Forment Sánchez
5è EP
Els colors de la tardor
191
       Adriana i Daniela Alegre Gavira
3r EP/P5
Vida a l’arbre
164
       Iratxe Marqués Carrasco
1r ESO
Ja arriba la tardor
110


Les fotos que s'exposaran són:

         Joan Forment Sánchez
5è EP
Els colors de la tardor
191
        Adriana i Daniela Alegre Gavira
3r EP/P5
Vida a l’arbre
164
        Iratxe Marqués Carrasco
1r ESO
Ja arriba la tardor
110
         Sergio García Corbalán
6è EP
Temps de castanyes
103
         Lucía Walpercin Rodríguez
5è EP
Pluja de fulles
84
         Marina del Moral Gálvez
P5
Passejada entre fulles
74
         David López Ruiz
1rESO
El otoño es dulce
44
         Alba parejo Sánchez
2n ESO
La tardor mostra els seus colors
40
         Víctor Hernández Sánchez
2n ESO
La fi d’un gran estiu
40
        Sara Gallego González
Professora ESO
Miralls de tardor
39
       Aina Gea Ferré
Fins aviat estiu
39
        Lucas Márquez Cortés
P4
Colors de la tardor
38
     Minerva Casas Pérez
2n ESO
Estació Antiga
38

Enhorabona als guanyadors/es i classificats/des i sobretot MOLTES MOLTES MOLTES GRÀCIES a tots per la vostra participació!!!

dilluns, 27 d’octubre del 2014

Tots per un i un per tots

Angels Sánchez  i Raquel López– Tutores 4t
Sara Gallego- Professora ESO


Una de les claus de l’escola del segle XXI és ensenyar a treballar en equip, a col·laborar, a dialogar, al consens, deixant enrere la competitivitat i l’individualisme.

Treballar en equip no és fàcil, requereix un gran esforç per part de tots: aprendre a escoltar, a esperar, respectar, ser pacient.. Però sobretot requereix il·lusió. Creure en tots i cadascun dels membres de l'equip. En un equip sempre hi ha un líder, el que cal és que aquest líder sigui un líder en positiu i que es converteixi en algú que tira endavant, algú que cregui en el grup més que ningú. Llavors el treball en equip serà possible.
És una eina indispensable perquè els nostres alumnes puguin enfrontar-se a la societat i el món laboral que els espera.




¿Què ens aporta a l'aula?


  • Atorga oportunitats d'aprenentatge mutu 
  • Afavoreix la identitat de les persones amb el seu equip 
  • Agilitza la dinàmica
  • Permet accions més eficaces, assertives i creatives ja que permet la visió des de diferents perspectives.

¿Què li aporta a cada alumne?


  • Acceptar crítiques 
  • Ser autocrític 
  • Respectar diferents opinions 
  • Aprendre a escoltar 
  • Vèncer temors i debilitats 
  • Ser flexible

Les cinc C del treball en equip


1. Complementarietat: La complementarietat té una base difícil de crear: la humilitat. En acceptar que no sóc perfecte, que tinc limitacions, reconec amb admiració les fortaleses dels altres. Així, en la mesura que ens complementem, brillen les nostres fortaleses i es dissipen les nostres debilitats. 

2. Comunicació: Els membres de l'equip s'escolten i saben que la forma com es diuen les coses fomenta o destrueix les relacions personals. De fet el que es diu  pot ser que s'oblidi; però la forma com es diuen les coses perdura per més temps, per a bé o per a mal. 

3. Coordinació: Cada membre de l'equip veu al seu company com un client a qui ha de servir amb precisió. Així, l'equip és una cadena de servei intern que es manifestarà en un servei de gran valor per al client extern. 

4. Confiança: Cada membre dóna el millor de si i actua amb integritat, per la qual cosa es fa fiable per als altres. La integritat que construeix la confiança es basa en una cosa senzilla d'escriure però difícil de fer realitat en les nostres vides: dir el que pensem i fer el que diem. 

5. Compromís: Compromís vol dir prometre que ho aconseguirem junts. Això vol dir que els objectius, metes i projectes de l'equip assumeixen com a propis, no com una obligació a complir, sinó com una font de realització personal.



dimarts, 7 d’octubre del 2014

Formes d'estalviar aigua

Raquel López
Tutora 4t B  E.P

La vida a la Terra depèn de l'aigua. En forma de precipitacions, fluint per la superfície o pel subsòl, l'aigua és necessària per a tots els éssers vius de la Terra.
Els recursos d'aigua de què disposen les persones són molt limitats i, a més, la distribució de les pluges és desigual al planeta, per la qual cosa la disponibilitat d'aigua no és igual a tot arreu.
Les necessitats d'aigua són cada vegada més grans, però els recursos són limitats. Només un ús racional de l'aigua pot permetre que l'activitat de les persones i el desenvolupament siguin compatibles amb els recursos que existeixen.
Cada any viu més gent a la Terra, cada any consumim més aigua, però la quantitat d'aigua de la què disposem sempre és la mateixa

Recordem que l'aigua es un be escàs i que no hem d'esperar a èpoques de sequera per evitar el consum innecessari. A continuació, us proposo unes quantes formes d’estalviar en el dia a dia.
1 - Tanquem les aixetes quan no les utilitzem.
2 - No utilitzem el vàter com a paperera.
3 - Fem servir la dutxa en lloc de banyar-nos.
4 - Reparem les aixetes o cisternes dels vàters que perdin aigua.
5 - Fem servir la rentadora o el rentaplats amb la càrrega completa i utilitzem, sempre que sigui possible, el programa d'estalvi.
6 - Fem servir economitzadors a les aixetes.
7 - Instal·lem cisternes dels vàters amb doble descàrrega.
8 - Rentem el cotxe en un túnel de rentat o amb una esponja i una galleda en lloc de fer-ho amb una mànega.
9 - Reguem les plantes de bon matí o al vespre, per evitar l'evaporització.
10 - No aboquem productes tòxics o nocius a l'aigua.
11- Utilitzar detergents sense fosfats.
12- Intentar utilitzar pintures, vernissos i dissolvents ecològics. No obstant, tant si utilitzem productes ecològics com si no, cal recollir les restes d'aquests i portar-les a la deixalleria més propera, on rebran el tractament adequat.

És necessari que tots canviem les nostres conductes per fer un bon ús de l’aigua, ja que el futur de l’aigua i de la vida depèn de les nostres actituds.

diumenge, 5 d’octubre del 2014

ELS NOSTRES FILLS MENGEN MASSA?

Angels Sánchez – Tutora 4tA
Moltes vegades ens plantegem si la dieta que segueixien els nostres fills és adequada i saludable. Els pares som els principals responsables de la seva alimentació i, per tant, de la seva salut.
En els anys 90 el percentatge de nens amb sobrepès era del 5%, a l’actualitat aquesta xifra s’ha triplicat. Aquest increment es deu a importants canvis a l’estil de vida dels nens:

  • Fan menys exercici físic, canviant els jocs per la TV o les consoles, amb la qual cosa no consumeix l’energia necessària.
  • S’ha modificat el tipus de dieta cap a un major consum d’aliments precuinats, llaminadures, menjars de cuina rápida rics en greixos i sucres afegits.
  • Els nens i joves tenen la possibilitat d’adquirir fàcilment aquests productes amb calories a preu assequible. A més a més els pares utilitzen aquests productes per festejar qualsevol aconteixement, per petit que sigui.

Tot això pot portar conseqüències a mitjà i llarg plaç:

  • Baixa autoestima.
  • Dificultats físiques per fer esports o jugar.
  • Diabetes, hipertensió, colesterol…
  • Ansietat, depressió…

Està en les nostres mans que no caiguin en problemes de sobrepès:


  •  Establint unes normes que els indiquin quan, quina quantitat i què cla menjar.
  • Canviant els hàbits de casa per a que puguin copiar el nostre model. Si els pares porten una vida saludable i fan exercici amb regularitat, també ho faran els fills.

dissabte, 4 d’octubre del 2014

PUBLICIDAD SOSTENIBLE

Los alumnos de 2º de ESO han estado trabajando en clase de Lengua y Literatura Castellana, entre otras tipologías textuales, los textos argumentativos, es decir, aquellos que pretenden convencer. Para profundizar en ello, se han centrado en la publicidad y se han fijado como reto el hacer anuncios publicitarios que ayuden al medio ambiente y que promuevan buenos hábitos de vida. Han aprendido técnicas de expresión, han desarrollado su creatividad, han visto cómo la publicidad no tiene por qué tener como único fin el consumo irracional y, a su vez, han colaborado con el planeta. ¡Felicidades chic@s!












divendres, 3 d’octubre del 2014

I Concurs de Fotografia "Un cop d'ull a la tardor"


Una tarda de pluja a casa, un passeig per la muntanya, la satisfacció de tornar a casa amb un cistell ple de bolets, la lectura reconfortant d'un llibre amb la companyia d'una bona xocolata desfeta, el cric-crac de les fulles seques sota els peus, ficar-se als bassals, la calidesa a les mans d'unes castanyes ben torrades... La tardor és una estació plena de moments fascinants. Volem que comparteixis amb nosaltres els teus. Captura'ls amb la teva càmera i...PARTICIPA!





QUI POT PARTICIPAR:   
Podrà participar en el concurs qualsevol família del centre. Es pot concursar amb una foto per alumne.

TEMA:  
La tardor

COM PARTICIPAR:
• Cada participant podrà presentar una fotografia en arxius digitals en format JPG, sense marques d'aigua, afegits de marcs, vores o peus de foto.
• Grandària màxima: 3 Mb.
• Les obres s'enviaran per correu electrònic com arxiu adjunt dirigit a: frangoalverd@gmail.com
• El nom de l'arxiu serà el pseudònim que trieu.
• En l'assumpte del correu electrònic s'indicarà únicament "CONCURS DE FOTOGRAFIA TARDOR" i en el cos del missatge s'indicaran nom i cognoms de l'autor,curs,  títol de l'obra i pseudònim.

DATES DEL CONCURS
• Inici del concurs: 6 d'octubre.
• Data final d'acceptació d'obres: 17 d'octubre. No s'acceptarà cap fotografia fora de termini.
• Votació de les obres fins al  27 d'octubre.
            • Els guanyadors seran els autors de les 3 obres més votades fins el 27 d'octubre a les 23:   59h
• El 29 d'octubre es nomenaran oficialment els guanyadors i l'entrega de premis es farà el dia de la Castanyada.

SISTEMA DE VOTACIÓ
·        Només es permetrà un vot per fotografia per usuari, podent un usuari votar diferents fotografies.
·        Els guanyadors dels premis seran elegits mitjançant votació lliure dels usuaris a través de:
               -Facebook (cal fer clic a "m'agrada")
               -En el cas de no estar registrat en aquesta xarxa social, podeu entrar per veure les fotos i el vot             es pot fer via mail enviant un correu a frangoalverd@gmail.com, indicant el nom de la persona            que vota i el pseudònim de la foto escollida.
·      Totes les fotos exposades se sotmetran a votació, podran votar tots els alumnes, els seus familiars i personal del Centre, el vot serà públic.

PREMI:

-El premi consta d’un diploma, una consumició (refresc i castanyes) i un llibre de lectura.
-El lliurament del mateix es realitzarà el dia de la Castanyada.
-A més a més, juntament amb les fotos guanyadores, es farà una exposició de les 10 fotos més votades.



BASES DEL CONCURS:

1. Totes les obres sempre seran propietat dels seus autors: Cada participant només podrà presentar una fotografia que haurà de ser original i inèdita. Totes les fotografies estaran sotmeses a control per part del Centre abans de ser visibles al Facebook del concurs. El Col·legi es reserva el dret de no pujar les fotografies que no s'ajustin a la temàtica del Concurs o que pel seu contingut puguin ser ofensives contra la política del centre i / o la moral pública en general, així com manifestament còpies d'una obra propietat de tercers. El Col·legi podrà, si s'escau, exigir al participant el lliurament d'un justificant i d'una declaració de propietat intel·lectual sobre la fotografia presentada a Concurs abans de procedir a la seva pujada en línia. 


2. Es rebutjaran i no es tindran per vàlides aquelles participacions que no compleixin els requisits mínims requerits i les que continguin dades falses o errònies. El Centre podrà excloure del Concurs en qualsevol moment aquelles fotografies sobre les que manifestament hi hagi el dubte sobre la seva autoria o l'autor no procedeixi a justificar-la en un termini raonable. El Centre no es fa responsable en el cas que una fotografia publicada a la pàgina, i recollida a través del concurs, no sigui propietat de l'usuari i es generen reclamacions per aquesta publicació, sent únicament responsable la persona sota el nom es publiqui. 


3. El Col·legi es reserva el dret a eliminar aquelles fotos en què apareguin persones de les quals no hi hagi autorització expressa signada, aquelles que pel seu contingut puguin ser feridores contra les persones o institucions o atemptin contra els valors de la societat democràtica en la qual ens trobem. 


4. Tots els participants entenen i accepten que el Centre no es fa responsable del fracàs, pèrdues o irregularitats que es puguin produir en enviar la informació ocasionats per interferències en la comunicació o per qualsevol altre error o omissió derivats de problemes de telecomunicacions, de trànsit, congestió o connexió a Internet, o qualsevol altra causa no imputable al Col·legi. 


5. El resultat final del concurs i l'assignació del premi es farà públic el 29 d'octubre, i serà comunicat per correu electrònic al compte de correu dels usuaris i per Facebook. A més, serà publicat en www.frangoal.com 


6. El participant que resulti guanyador definitiu del concurs accepta i autoritza que la menció del seu nom i premi obtingut pugui aparèixer a la pàgina web www.frangoal.com o en qualsevol altre suport comercial, publicitari o mitjà de comunicació que pugui utilitzar el centre per tal d'informar i fer públic el resultat del concurs realitzat. Així mateix, el guanyador del premi, en rebre'l i acceptar, es compromet, en cas que així fos requerit pel Centre, a facilitar una imatge personal i / o que se'ls realitzi una o diverses fotografies per tal únic de donar publicitat al citat concurs. 


7. En compliment del que estableix la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, la Llei 34/2002, de 11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i comerç electrònic i altres disposicions dictades en el seu desenvolupament, el col·legi Frangoal informa als participants que les dades personals obtingudes en el correu frangoalverd@gmail.com seran recollides pel Centre, i s'incorporaran al corresponent fitxer automatitzat de l'escola. 


8.El fet de participar en aquest concurs implica la total acceptació d'aquestes bases, així com el criteri del Centre pel que fa a la resolució de qualsevol qüestió derivada del mateix.