dimarts, 30 de setembre del 2014

L’alumini que menys contamina és el que no consumim

4t B E. Primària
Tutora: Raquel López

És molt difícil pensar en un món sense alumini! La vida moderna depèn d’aquest metall. L’alumini té propietats molt especials: no pesa, és resistent i fort. Per això, és el metall de preferència per fer avions i aeronaus i també de bicicletes, cotxes, etc. A més, té molts usos en la construcció. És normal que pensem que l’alumini és molt bo perquè té moltes utilitats, llavors perquè hem de deixar de comprar llaunes d’alumini o utilitzar-lo per embolicar els nostres entrepans? Perquè per exemple, un avió o una bicicleta tenen una vida útil de 20 anys, en canvi el paper d’alumini dels entrepans pot acabar als fems dels animals o al contenidor de reciclatge desprès de poques hores. La llauna d’una beguda encara té una vida més curta.

L’impacte per aconseguir l’alumini és molt gran. Les excavadores ho arrasen tot deixant un paisatge desolador, l’aigua del rius es contamina pel sofre procedent dels processos d’explotació. A més, es tallen arbres per fer carreteres i produir electricitat, etc. Aquests impactes els podem trobar a l’Amazones. Segur que molts de vosaltres pensa que per què no el reciclem com fem amb el paper o els envasos. El procés de reciclatge també és molt contaminant i produeix molts residus a l’atmosfera.
Així doncs, el que podem fer per no contaminar és intentar no utilitzar paper de plata ni comprar begudes de llaunes. D’aquesta forma tots col·laborem en tenir un planeta més net!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!