diumenge, 23 de març del 2014

Dia mundial de l'Aigua: Aigua i energia


L'aigua i l'energia estan estretament relacionats entre si i són interdependents . La generació i transmissió d'energia requereix de la utilització dels recursos hídrics , en particular per les fonts d'energia hidroelèctriques , nuclears i tèrmiques . Per contra , aproximadament el 8% de la generació d'energia global s'utilitza per a l'extracció , el tractament i el transport d'aigua a diversos consumidors .

L'any 2014 , l'Organització de les Nacions Unides - en estreta col · laboració amb els seus Estats membres i altres parts interessades - fan èmfasi en el nexe aigua -energia , abordant en particular les desigualtats , especialment per a una gran part de la població que viu en barris marginals i zones rurals empobrides sense accés a l'aigua potable , al sanejament adequat , aliments suficients i els serveis energètics . També té com a objectiu facilitar el desenvolupament de polítiques i marcs transversals de polítiques que tinguin per objectiu la seguretat energètica i l'ús sostenible de l'aigua en el que es coneix com a economia verda o energia sostenible . Es prestarà especial atenció a la identificació de les millors pràctiques per a l'ús de l'aigua i l'eficiència energètica, per fer que l'anomenada " indústria verda " sigui una realitat .

Uneix-te a nosaltres en aquesta celebració i difon aquests missatges 


El Dia Mundial de l'Aigua tracta del que es farà a partir de l'any 2014 per promoure pràctiques sostenibles en l'àmbit d'aigua i energia . Els missatges clau que figuren a continuació poden ser utilitzats com a base per ajudar a enquadrar i dissenyar les activitats i missatges pel dia.a

1 . L'aigua requereix energia i l'energia requereix d'aigua.
L'aigua és necessària per a produir gairebé totes les formes d'energia . L'energia és necessària en totes les etapes d'extracció d'aigua , el tractament i la distribució.


2. Els subministraments són limitats i la demanda és cada vegada més gran

La demanda d'aigua dolça i energia seguirà augmentant significativament en les pròximes dècades . Aquest augment presentarà grans desafiaments i els recursos de deformació en gairebé totes les regions , especialment en el desenvolupament i les economies emergents .

3 . L'estalvi d'energia és l'estalvi d'aigua . Estalviar aigua significa un estalvi d'energia

Les opcions relatives a l'oferta , la distribució, el ​​preu , i l'ús d'aigua i energia i els impactes entre si .

4 . El sector més pobre de la població necessita urgentment l'accés als serveis tant d'aigua i sanejament com d'electricitat

A nivell mundial , 1,3 mil milions de persones no tenen accés a l'electricitat , 768 milions de persones no tenen accés a fonts millorades d'aigua potable i 2,5 mil milions de persones no tenen accés a serveis de sanejament. L'aigua i l'energia tenen impactes importants sobre l'alleujament de la pobresa .

5 . Una millor eficiència en l' ús de l'aigua i l'energia és tan imprescindible com són les polítiques coordinades, coherents i concertades
Una millor vinculació entre els sectors d'aigua i energia millorarà la coordinació en matèria d'energia i planificació de l'ús de l'aigua , donant lloc a la reducció d'ineficiències . Els que dissenyen polítiques , els planificadors i els professionals poden prendre mesures per superar les barreres que existeixen entre els seus respectius dominis . Calen polítiques nacionals innovadores i pragmàtiques que poden conduir a una major eficiència i una prestació dels serveis d'aigua i energia efectives quant als seus costos .
«En el Dia Mundial de l'Aigua, comprometem a crear les polítiques necessàries per garantir que l'aigua i l'energia sostenibles estiguin a l'abast de tothom, i no només d'uns pocs.»
 Missatge del secretari general en el Dia Mundial de l'Aigua, 22 març 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!