dijous, 27 de març del 2014

Apagar els llums, il · luminar el planeta


Font: La Vanguardia

Diversos milions de ciutadans , empreses , ciutats i entitats de tot tipus participen el dissabte 29 de març a tot el món en la setena edició de l'Hora del Planeta , una iniciativa de l'organització WWF per conscienciar i mobilitzar la societat a favor de la protecció del medi ambient .

L'acció principal de la convocatòria consisteix a apagar els llums d'edificis emblemàtics , instal · lacions de tot tipus i domicilis privats durant una hora (de les 20.30 a 21.30 en l'horari peninsular a Espanya ).
"Des de fa set anys , centenars de milions de persones de tot el món , empreses , governs i centres educatius uneixen les seves veus en defensa del medi ambient . Per això , L'Hora del Planeta s'ha convertit en la major campanya de mobilització i participació mai organitzada " , destaca WWF en la convocatòria d'enguany .

L'edició de l'any passat de l'Hora del Planeta va comptar amb la participació de més de 7.000 ciutats de 150 països , que van apagar els llums dels seus principals monuments i edificis emblemàtics . Els organitzadors destaquen que la proposta pretén difondre " un clar missatge : els gestos simbòlics poden generar grans canvis si aconseguim un compromís global durant tot l'any" .
A més del simbolisme d'apagar els llums de grans edificis , la campanya ha pres durant els últims anys una nova dimensió , convidant els ciutadans a anar més enllà i adoptar mesures d'estalvi energètic durant tot l'any.

"Aquest any WWF planteja un nou desafiament : crear una comunitat global interconnectada que demostri que fins on podem arribar per canviar el món en què vivim" , destaca l'organització en la presentació de l'Hora del Planeta 2014 . "Volem que tots, individus , empreses , ajuntaments i centres educatius , apostin per ser més eficients i autosuficients en l'ús de l'energia i promoguin les energies netes per aconseguir, d'aquesta manera , reduir el nivell d'emissions de C02 del planeta" , indica WWF .

Entre les novetats de la proposta d'enguany s'inclouen una completa agenda d'activitats ciutadanes complementàries i una aplicació ( app ) per apagar els ordinadors i dispositius informàtics mòbils durant l'hora de seguiment .


APAGA INTERNET

Cada vegada hi ha més ciutats participants i el coneixement d'aquesta iniciativa ja s'ha convertit en un moviment massivament popular . Però perquè L'Hora del Planeta arribi a conquerir completament el món , ha de conquerir l'Estat més poderós del món : Internet .

Per a això, Leo Burnet , ha creat una eina que pot fer possible una cosa que molts han intentat però ningú ha aconseguit , que és apagar Internet ( momentàniament ). Aquesta acció està especialment dirigida als administradors de pàgines d'internet, que podran apuntar i inserir el codi que els permeti apagar el seu web durant una hora . D'acord, ho sabem , no aconseguiran apagar tot internet "ni de broma " , però això no és l'important . El que de veritat provocarà aquesta acció és que molta gent que, inconscient del que passa en aquell moment , estigui navegant per Internet entre les 20.30 i 21.30 del dia 29 de març conegui l'acció i amb una mica de sort apagui la llum del saló .
Però se'ns ocorre alguna cosa millor encara : animem a tota la comunitat d'internautes , blocaires , tuiteros , facebookers i youtuberos a apagar per una hora els seus ordinadors, portàtils , tablets i mòbils . Res d' bloquejar o deixar-los en repòs , no . Apagar de veritat , així et donaràs un descans i l'hi donarem al planeta.







A continuació, podeu veure les activitats que WWF organitza a Barcelona:
11:00 h Punt informatiu Activitats per als més petits 
Gimcana 
Pintacares amb Panda 

A la tarda Concert de jazz, batucada, mini conferències sobre renovables i autoconsum 

20:00 h Lectura del manifest 

20:30 h Apagat 

ON? 
Esplanada del MACBA (Museu d'Art Contemporani) 

CONTACTE 
Responsables: Laura Pérez i Víctor Díaz 
Contacte: 657425539 grupobarcelona@wwf.es

Si vols saber com pots participar a l'Hora del planeta, consulta el següent enllaç:
http://www.horadelplaneta.es/pages/ciudadanos


Dit això, esperem que no dubteu a apagar el llum i pensar en el nostre planeta . I que aquesta preocupació pel canvi climàtic s'estengui a tots els dies d'any , i no sigui cosa d'una hora . Nosaltres , prendrem exemple .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!