diumenge, 16 de febrer de 2014

14 de febrer, Dia Mundial de l'Energia

Aquest dia se celebra amb la finalitat de promoure l'ús de fonts energètiques renovables i sostenibles, i d'aquesta manera disminuir l'aportació de les energies d'origen fòssil. Aquest dia és la perfecta ocasió per incentivar la utilització responsable i eficient dels recursos energètics, així com per reflexionar sobre la funció de cada un de cara a un futur energètic sostenible. Un ús incorrecte i abusiu de l'energia té com a conseqüència l'augment d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, el deteriorament dels ecosistemes i l'acceleració del canvi climàtic. Per això, l'aposta ha d'anar encaminada a les anomenades "energies netes", que procedeixin d'elements naturals renovables i no contaminants, com el vent, l'aigua o el sol.


En aquest dia la celebració s'enfoca en el dia de l'amor i l'amistat però anem a donar-li un petit canvi per conèixer una mica més sobre l'energia .

L'energia en la teva vida diària

Pràcticament totes les activitats que realitzes requereixen d'energia: la il · luminació de la teva llar, el transport, prendre un bany,  fins i tot per llegir aquest article es necessita energia. El problema és que la major part de l'energia que es produeix en el món prové dels combustibles fòssils, la qual cosa promou la generació de CO2 i l'escalfament global. Per aquesta raó a través dels anys s'han buscat fonts i energia alternatives que els permetin als països créixer de manera sostenible, aquest és el cas de les energies renovables .

Energies renovables per cobrir la demanda al món


Les energies renovables no només representen una forma més ecològica de generar energia, també és la més productiva.

L'energia eòlica, per exemple, té la capacitat de generar energia per a tothom, igual que l'energia solar que en només unes hores ofereix al món l'energia suficient per cobrir la demanda mundial.


El subministrament d'energia al món.

Avui en dia encara hi ha moltes poblacions que no tenen accés a la llum elèctrica i d'acord amb les Nacions Unides, més d'un terç de la població mundial no té accés a les noves tecnologies sostenibles per al subministrament d'energia. De mitjana el 80% de l'energia del món es produeix a partir dels combustibles fòssils i d'aquesta el 36% es basa en el petroli. T'imagines viure en un món sense energia ?


Les energies renovables no només representen una forma més ecològica de generar energia, també és la més productiva. L'energia eòlica, per exemple, té la capacitat de generar energia per a tothom, igual que l'energia solar que en només unes hores ofereix al món l'energia suficient per cobrir la demanda mundial .Desafortunadament encara falta temps perquè puguem aprofitar les energies renovables a la seva màxima capacitat.


Estalviar energia

Potser encara no estigui a l'abast de les teves mans el aprofitar al 100% les energies renovables però pots iniciar estalviant energia . Quan estalvies energia , ajudes a disminuir l'ús dels combustibles fòssils i en conseqüència, ajudes a cuidar el medi ambient.

Apagar el llum, desconnectar els equips electrònics quan no els utilitzes apagar la televisió i donar-los un bon manteniment als teus equips és una bona forma de començar a estalviar energia .14 consells per estalviar energia i millorar la seguretat a la llar
 1. Aprofiteu l’energia del sol a l’hivern i instal.leu sistemes de protecció solar a l’estiu
 2. Assessoreu-vos amb un tècnic per millorar l’aïllament tèrmic en les façanes i sostres que ho puguin necessitar
 3. Instal.leu finestres de fusta, alumini o PVC amb normativaCE i doble vidre
 4. Instal.leu sistemes d’escombretes o gomes per millorar l’estanqueïtat de les portes que doneen a l’exterior de l’habitatge
 5. Si canvieu l’aparell de climatització elèctric, instal.leu sistemes d’alt rendiment i baix consum (classe A o A+) que siguin aire condicionat per a l’estiu i bomba de calor per a l’hivern, corn a reforç de la calefacció convencional.
 6. Substituïu la caldera convencional de gas per una caldera estanca de condensació, mes segura i eficient
 7. Feu un bon manteniment dels aparells de climatitzacio de la llar (revisiói, neteja, ajustaments, etc).
 8. Renoveu la instal.lacio elèctrica de casa vostra; guanyareu en seguretat i eficiència
 9. Instal.leu sistemes d’il.luminacio i Ilums de baix consum que donen un nivel! de Ilum similar i l’estalvi és instantani.
 10. Instal.leu plaques solars tèrmiques per a l’aigua calenta sanitària o de suport a la calefacció
 11. Poseu una porta blindada, amb pany de seguretat que permeti l’entrada quan s’oblida la clau al pany, i sistema antipalanca.
 12. Installi un sistema d’alarma eficient.
 13. SubstituTu la banyera per un plat de dutxa; millorareu la mobilitat i la seguretat de tota la famflia i evitareu moltes caigudes.
 14. Aïlleu els terres amb parquets, que son materials mos confortables i i menys lliscants i abrasius en cas de caiguda.
L'objectiu d'aquest dia és promoure l'ús eficient de l'energia i el desenvolupament de les energies renovables, tu què faries per  aconseguir-ho? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!