dimarts, 8 d’octubre del 2013

SOS Virunga




El Parc Nacional africà, llar dels goril · les de muntanya, AMENAÇAT PER LES PETROLIERES


Per què protegir Virunga ?


 Virunga és el parc nacional més antic de l'Àfrica , i s'estén a l'est de la República Democràtica del Congo per 7.800 quilòmetres quadrats d'extraordinaris paisatges : de sabanes a volcans , de glaceres a camps nevats .


Virunga és una de les majors àrees salvatges del món. Entre la seva rica vida salvatge es troba el 25 % de tots els goril · les de muntanya que sobreviuen en llibertat, 700 espècies d'aus, 109 espècies de rèptils i 78 espècies d'amfibis. A més, a Virunga viuen 216 espècies d'animals i 141 de plantes que no es troben a cap altre lloc del món .



Què passa a Virunga ?

El Govern de la República Democràtica del Congo ha donat permisos per  buscar petroli al 85 % de la superfície del Parc Nacional de Virunga . La petroliera britànica SOCO ja ha començat a treballar-hi , i podrien començar amb l'explotació de la zona en qualsevol moment .

Per què no s'ha de treure petroli de Virunga ?

L'explotació del petroli enterrat sota el terra de Virunga suposaria un impacte enorme i augmentaria la pressió sobre la sorprenent vida salvatge del parc. A més, es posaria en perill el mitjà de vida de més de les més de 50.000 persones que depenen de Virunga per aconseguir aigua, menjar, fusta o peix del llac Eduardo.


Què reclama WWF ?

Hi ha alguns llocs tan especials que no poden ser explotats d'aquesta manera. No es pot creuar aquesta línia vermella . Per això reclamen a SOCO que es mantingui fora de Virunga .
L'alternativa que plantegen és desenvolupar l'economia local de forma sostenible : el Parc Nacional de Virunga té el potencial de crear 45.000 llocs de treball permanents desenvolupant l'energia hidroelèctrica , la indústria pesquera i l'ecoturisme . Segons un informe publicat per WWF, el parc nacional podria generar 1.100 milions de dòlars l'any amb un desenvolupament sostenible .

Ajuda'ns a evitar que es realitzin explotacions petrolíferes en un lloc que acull alguns dels tresors naturals més extraordinaris del món .

Suma la teva signatura a la nostra petició per protegir el regne dels goril · les de muntanya de l'amenaça del petroli:




Si vols veure una galeria de fotos de les espècies i paisatges amenaçats fes clic al següent enllaç:
https://photos.panda.org/gpn/external?albumId=4445

1 comentari:

  1. Vull felicitar als que han treballat per a fer això,les imatges del video son molt maques.

    ResponElimina

Gràcies per la vostra col·laboració!