Les aus sempre han estat a prop nostre: qui no ha vist una cigonya al campanar d'un poble? O un niu d'una oreneta? Seria trist passejar per un parc sense escoltar el cant dels ocells o visitar un llac sense veure un ànec. Malauradament, això més habitualment del que imaginem i, sens dubte, és un símptoma que alguna cosa no va bé, alguna cosa que ens afecta a tots, no només a les aus.
Avui se celebra el Dia mundial de les aus i SEO / BirdLife pretén que ens conscienciem de la importància del nostre patrimoni natural i, especialment, de l'important paper que les nostres aus hi juguen. Els ocells aporten vida i color al nostre entorn i serveixen de bioindicadors de la salut ambiental. Una bona forma d'acostar-se a l'avifauna és conèixer les espècies del nostre entorn, als parcs que ens envolten o als espais més propers i la millor forma és sortir al camp i observar les aus als espais naturals que formen la Red Natura 2000: 26.000 espais naturals d'alt valor ecològic a tot Europa. Gairebé un milió de quilòmetres quadrats que són l'hàbitat de les espècies d'aus més emblemàtiques i amenaçades de la Unió Europea. La protecció d'aquests espais garanteix la conservació del magnífic patrimoni natural europeu.
Baldriga Cendrosa (Calonectris biomedea), au de l'any 2013
Está a punt de tornar a les nostres costes, després d'un viatge de 30.000 km per Àfrica i Sudamèrica; per molst és una espècie desconeguda i a més a més es troba amenaçada. Al següent vídeo, coneixeràs els seus problemes i la podràs veure planejar arran de l'aigua.Ave del Año 2013. Pardela cenicienta from SEO/BirdLife on Vimeo.
Per més informació:
http://www.seo.org/celebra-el-dia-de-las-aves-2013/
Que triste sería un mundo sin el canto de un pájaro........
ResponElimina