Les castanyes són un aliment saludable amb importants beneficis nutricionals que podem trobar a la tardor, un temps en què podem començar a gaudir del fred , de la pluja , i de tot allò que representa aquesta estació de l'any. Es tracta d'un fruit sec molt ric en nutrients que aporta sobretot hidrats de carboni i fibra, així com vitamines del grup B, ideals per reduir la simptomatologia pròpia de la tardor com l'apatia o la malenconia.
Però, ¿quines són les propietats més importants i destacades de les castanyes ?
El més destacat en un primer moment són les poques calories que tenen , cosa que es combina molt bé amb el seu alt contingut en fibra , proteïnes i hidrats de carboni . Precisament gràcies al seu alt contingut en fibra es converteixen en uns aliments adequats contra el restrenyiment . A més, són útils en dietes d'aprimament perquè exerceixen un efecte clarament saciant .
També són una bona font de minerals, entre els quals destaquem el magnesi , potassi , ferro i fòsfor , i alguns estudis els atribueixen propietats tant antiinflamatòries com vasculars .
Encara que són conegudes també perquè en les digestions poden arribar a resultar pesades , si les masteguem bé i no les mengem en excés , aquesta qüestió quedaria solucionada .
Això sí , per les persones que tinguin un estómac delicat , recomanem que siguin consumides en forma cuita o rostida, abans que crues .
Y si las castañas son gallegas mejor que mejor , dulces y muy sabrosas,; si las dejas secar un poco y después las asas , se pelan mejor y adquieren un sabor exquisito ,más bueno que cuando son recien cogidas .
ResponEliminaSi no lo sabíais : las famosas castañas francesas bañadas en chocolate "marrons glacés o castañas glaseadas" me han dicho que las importaban de Galicia