dissabte, 15 de desembre del 2012

El Drac Reciclat i el Taller Recicl- Art

Amb la col·laboració dels tutors i
tutores de 2n,3r, 4t i 5è de Primària.
El Drac Reciclat


Dos escombriaires molt simpàtics expliquen,
com les deixalles que embruten el planeta
 són un problema per a tots...






Aquesta setmana els alumnes de 2n, 3r i 4t de Primària han estat espectadors de luxe d'un espectacle amb uns personatges molt especials: dos escombraires molt simpàtics. Amb les deixalles que embruten el nostre planeta i la seva imaginació, L'Anna i en Kali han construït...UN DRAC RECILAT, el drac PET (Projecte Ecològic i Terapèutic) que conforme va avançant l'obra de treatre  per mitjà de la imaginació, la creativitat, la il·lusió, l’esforç, la tenacitat i el treball en equip, defensa les injustícies, treballant les emocions, pròpies i alienes. A més a més reutilitza tot allò que troba al seu abast per sensibilitzar als nens i nenes iproclamar amb veu alta la importància de viure d’acord amb les 5R: reduir, reutilitzar, reciclar, reparar i respectar.




L'espectacle constava de tres parts:
Els cientifics explicant
 què passa amb l'alimentació
En primer lloc, la història del drac-Pet explica la història d’en Pet, un drac que no podia treure foc. Un bon dia un senyor li va explicar que per treure foc s’hauria d’enfadar i aleshores li va recomanar que anés a la ciutat, on allà la gent sempre estava enfadada i molt estressada.  Al final no va aconseguir treure foc i un altra drac li va explicar que no tots els dracs eren igual, que tothom és diferent i que ell era un drac únic.

En segon lloc, el conte de l'Anna, una nena que volia anar casa dels seus pares però com no hi eren, va anar a casa de la Margalló, la seva veïna que era molt curiosa. La veïna li va oferir macarrons per menjar, però ella no podia menjar hidrats de carboni i la senyora es va molestar una mica.La Margalló no entenia com  una nena petita no li agradaven els macarrons. Al final, l’Anna li va explicar que no podia menjar pasta perquè ella era especial i la seva dieta també ho era.

El drac Pet construit per
en Cali, li parla a cau d'orella.





Finalment, la història d'en Cali i la Laia: el Cali estava enamorat de la Laia. Els dos jugaven al mateix equip de bàsquet però hi havia un nen que manava molt que un dia el va fer fora de l’equip. Aleshores, el Cali es va posar molt trist i va decidir parlar amb la seva mestra i explicar-li el problema. Al final, el seu drac, el Pet, li va donar un bon consell, tornaria a l’equip fent d’entrenador i ajudaria a estudiar a mates i física a la resta de l’equip i així, va tornar a recuperar a la Laia.

Com podeu veure, escoltant, respectant, estimant, reciclant i somrient, el  Drac Reciclat convida als espectadors a formar part de la seva colla d’amics i a viure aventures, treballant temes com el reciclatge dels residus, el valor del treball en equip o la importància de l'esport i de la bona alimentació.



Però, que en pensen els nostres alumnes de tot allò que han vist?
Aquí teniu algunes de les seves opinions:

L'Anna la protagonista de la segona
 part de l'obra amb la seva mascota,
 el drac Pet fet de ganxet.


  • "Li diré a la mama que hem de reciclar a casa perquè és molt important i no ho fa." (2n)
  •  "He après  que puc fer grans coses reciclant deixalles." (2n)
  • "M'agradat moltíssim perquè feia molta gràcia i era molt divertit, he rigut molt." (2n)
  • "Jo tampoc puc menjar de tot com l’Anna i per això m’ha agradat molt aquest conte." (2n)
  •  "M’agradaria anar a visitar la deixalleria i a aquests nois que ho han fet molt bé." (2n)
  •    "L’obra de teatre m’ha agradat molt perquè els actors eren molt divertits i perquè els personatges estaven fets amb materials reciclats, amb una raqueta trencada, una batedora vella.... "(3r)
  •     "En Xavi i  ’Eva ens han explicat tres contes, però el que més m’ha agradat és el delDrac Pet. No tirava foc, tirava pets ben sonors. Quin tip de riure! "(3r)
  •    "Ens van cantar dues cançons que explicaven que s’ha de reduir, reciclar i reutilitzar. Eren alegres i divertides. I també ens han ensenyat a menjar sa!" (3r)
  •   "M’ han fet pixar de riure perquè deien coses gracioses." (4t)
  •     "M’ han agradat perquè era del medi ambient i això és interesantíssim." (4t)
  •  "M’ ha agradat com han construït amb coses reciclades els personatges dels contes que van contar."(4t)
  •  "La raqueta i el drac savi són preciosos." (4t)
  •   "M’ ha agradat molt perquè feien servir les ERRES. No gasten ni compren coses sinó que  agafen escombraries i no llencen res." (4t)
  •   "M’ ha agradat molt perquè tots els personatges estan fets amb eines que normalment hi ha a casa i que tots utilitzem i quan es trenquen en lloc de llençar-les  es reciclen." (4t)
  •  "El teatre m'ha agradat molt. Ens ha explicat contes en el que aprenem moltes coses de manera divertida i també ens va ensenyar que podem fer moltes coses amb les deixalles. I que reciclar, reutilitzar i reduir és bo per al Medi ambient. "(4t)
  •   "Són unes històries molt divertides. Les cançons molt entretingudes. La millor història la del Pet i l'escultura era molt bonica... "(4t)
  •  "De l' última funció m'ha agradat molt més quan el nen estava enamorat de la Laia"(4t)
  •   "Aquest teatre és tan bo que hauria d'estar a Youtube i també a Internet"(4t)
  •    "M'agrada molt perquè tots podem trobar solucions, tots ens fem amics i fem un món no contaminat!  "(4t)
  •     "M'ha agradat quan la nena ha donat un petó al Cani. A veure si venen una altra vegada, m'ha agradat molt. "(4t)


El Taller Recicl- Art

 I mentre els més petits veien l'obra de teatre, els alumnes de 5è de Primària treballan al Taller Recicl-art en el qual han après a fer, mitjançant deixalles com ara llaunes o ampolles de plàstic, adorns per Nadal. Amb aquest tipus d'activitats ensenyem a manipular i transformar el material, perquè els realitzin les seves pròpies peces reciclades, a partir de material de rebuig... i el transformin, donant-los vida de nou.
La sensibilització dels alumnes és un valor afegit a la tasca feta, prendre més consciència sobre la cura del nostre entorn, per mitjà de l’experimentació, augmenta per mitjà del propi treball.
Això és el que en pensen del taller:
  •  " Amb materials que podien estar al contenidor hem fet servir la imaginació i la creativitat per construir objectes decoratius,curiosos, originals, bonics..."
  •  " Sense gastar massa diners podem tenir joguines perquè les podem fer amb materials reciclats i a més ajudem a contaminar menys."
  •    "Hem reciclat materials i a més ens ho hem passat molt bé."
  •    "Algun dia a casa aprofitaré el que he après en aquest taller."
  •  "Amb paciència, una mica de traça i amb ganes podem fer coses ben boniques sense haver de gastar-nos massa diners."


Els alumnes de 5è A i 5è B,
 molt treballadors als tallers de recicl-art.

 Aquest es el resultat d'una ampolla de
plàstic manipulada.
















Agraïm i felicitem al grup El Drac Reciclat per la bona estona que ens han fet passar i per tot allò que hem après!


Si en voleu saber més de "El Drac Reciclat" i dels seus projectes:
https://www.facebook.com/pages/El-drac-reciclat/139074026164042?fref=ts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!