dilluns, 9 de novembre de 2015

Mobilitza’ t per la selva!

Magda Rodríguez
Coordinadora E.VLa nostra escola participa per segona vegada a la Campanya de reciclatge de mòbils en desús per a protegir els ecosistemes africans.

Després de l’èxit de la passada campanya, en la qual vam recollir 46 mòbils i vam aconseguir apadrinar a l’ANZAC i el KAUKA aquest any volem tornar a participar.
Recordem que a Espanya la taxa de reciclatge és menor al 5%. Al mateix temps, l'explotació del coltan, un valuós mineral que es fa servir en els nostres mòbils, ordinadors i consoles, està en el centre dels conflictes bèl·lics que produeixen milions de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo. La mineria il·legal explota mà d’obra infantil o semi-esclavitzada, destruint a més els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la desforestació.

Per tot això, i amb el suport de la Dra. Jane Goodall, Missatgera de la Pau per Nacions Unides i Premi Príncep d’Astúries d’Investigació, l’Institut Jane Goodall organitza la campanya “Mobilitza’t per la selva”, que a través de la sensibilització ciutadana i la recollida gratuïta demòbils en desús procura:
  • Reutilitzar terminals i reduir la insostenible demanda dels seus components 
  • Reciclar elements útils i disposar adequadament dels materials tòxics, evitant la contaminació del medi.
  •  Recaptar fons per als programes de desenvolupament sostenible, d’educació i conservació en la conca del Congo i per a la tasca del Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga. 


Donant els teus mòbils en desús, ajudes al manteniment de projectes socials i mediambientals com: El Centre de Recuperació de Tchimpounga A Tchimpounga, República de Congo, l’Institut Jane Goodall (IJG) té contractats a 64 treballadors locals per tenir cura de més de 150 ximpanzés rescatats, la gran majoria arribats com a bebès, en pèssimes condicions després de ser decomissats a caçadors, traficants o particulars. Els ximpanzés orfes són atesos per experimentats cuidadors, dirigits per la veterinària espanyola Rebeca Atencia, i viuen en grups en un entorn natural, amb sortides diàries al bosc, alhora que es planeja la seva futura reintroducció a la selva.

Podeu trobar més informació a:
www.mobilitzatperlaselva.org
www.janegoodall.es 

ESPEREM UN ALTRA VEGADA LA COL.LABORACIÓ DE TOTES I TOTS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!