dimecres, 1 d’abril del 2015

Mengem equilibradament: les maduixes!


Una de les fruites que més es consumeixen en primavera i estiu es la maduixa. A més a més de ser deliciosa, aquesta fruita destaca per la seva acció antioxidant. És rica en vitamina c i s'aprofiten fins i tot les seves fulles per fer infusions.


A continuació t'expliquem 10 beneficis de menjar maduixes que segur que et convenceran.

1. Les maduixes són baixes en calories.

Una tassa de maduixes té unes 43 calories. A més, contenen fibra, que ajuda a regular els processos digestius ia reduir la sensació de gana.

2. Estan carregades d'antioxidants.

Les maduixes contenen fenols, un compost químic. L'antocianina és un tipus de fenol molt abundant en les maduixes i que li proporciona el seu característic color. És conegut també per les seves poderoses qualitats com a antioxidant natural que manté la salut de les cèl·lules.


3. Són un antiinflamatori natural.
Els fenols ajuden també a lluitar contra els processos inflamatoris de l'organisme inhibint la producció de l'enzim ciclooxigenasa, de la mateixa manera que ho fan compostos com l'aspirina o l'ibuprofeno.

4. Són una font rica en vitamines.

Les maduixes són una font de vitamines del grup B, com ara vitamina B6, la niacina, la riboflavina, l'àcid pantotènic i l'àcid fòlic. També tenen una considerable quantitat de vitamina C.

5. Tenen manganès.

El manganès és un mineral que actua com un potent antioxidant i antiinflamatori natural. Una tassa de maduixes conté 21 grams de manganès.

6. Contribueixen a la salut òssia.

Les maduixes tenen un alt contingut en magnesi, potassi i vitamina K, que ajuden a potenciar la salut dels ossos.

7. Potencien la salut ocular.

Alguns estudis han assenyalat que les maduixes milloren la salut dels ulls en disminuir el risc de degeneració macular.

8. Tenen un efecte antienvelliment.
L'àcid elàgic present en les maduixes millora l'elasticitat de la pell i retarda l'aparició dels signes de l'envelliment, com les arrugues i la flacciditat, alhora que la biotina contribueix a mantenir un cabell i unes ungles sanes.

9. Són una important font de vitamina C.

Una tassa de maduixes conté el 136% de la quantitat diària recomanada de vitamina C, el que les converteix en un poderós antioxidant que potencia el sistema immunitari.

10. Ajuden a perdre pes.

Pel seu baix contingut calòric i el seu alt contingut en nitrat, les maduixes són un bon aliat per a les dietes de pèrdua de pes. Ajuden a reduir la gana, afavoreixen la circulació sanguínia i, a més, són delicioses!




Si com a nosaltres us encanten les maduixes, quan arriba la seva temporada no podeu evitar comprar quilos i quilos de maduixes fins que arriba un moment que ja no sabeu què fer amb elles. Avui us portem una idea per utilitzar aquestes maduixes que ens queden a la nevera,

MUFFINS DE MADUIXA

Ingredients per als muffins de maduixa (12 unitats)

  • 100 gr. de mantega
  • 200 ml. de llet
  • 2 ous
  • 250 gr. de farina
  • 15 gr. de llevat tipus Royal
  • 200 gr. de sucre blanc
  • 50 gr. sucre bru
  • 250 gr. de maduixes
  • 1/2 culleradeta d'essència de vainilla
  • 1/2 culleradeta de canyella
  • Una mica de sal

Com preparar muffins de maduixa

  1. Rentem les maduixes, li traiem la tija i les tallem en trossos petits. Les posem en un recipient, hi afegim 50 grams de sucre i si pot ser les deixem reposar a temperatura ambient durant uns 20 o 30 minuts.
  2. Mentrestant, en un bol afegim la llet, la mantega i els ous i batem tot lleugerament. La mantega l'hem deixat prèviament a temperatura ambient perquè s'estovi, o la posem uns segons al microones. En un altre bol, afegim la farina, la sal, el llevat, 150 grams de sucre blanc, 50 grams de sucre bru, l'essència de vainilla, la canyella i la sal, i  barregem. Afegim els trossets de maduixes i ho remenem. Li anem afegint poc a poc el contingut de l'altre bol amb la barreja de llet, mantega i ous, i ho barregem tot. No cal batre-ho molt, simplement que quedi tot ben barrejat.
  3. Si tenim motlles de paper o de silicona per muffins, omplim els motlles amb la massa fins a cobrir aproximadament 3/4 del motlle, i els col·loquem a la safata per muffins. Podem barrejar 4 cullerades de sucre i 1 cullerada de canyella i empolvorar per sobre dels muffins abans de posar-los al forn per donar-li un toc de sabor.
  4. Preescalfem el forn a 190º i quan estigui calent posem la safata dels muffins durant uns 25 minuts. Per comprovar si els muffins de maduixa estan fets, punxeu un amb un escuradents i si surt net és senyal que ja estan fets. Els traiem del forn, els deixem refredar durant uns 10 minuts.
  5. Quan estiguin freds, col·loquem una mica de nata muntada i una maduixa i...i ja tenim els nostres muffins de maduixa llestos!
Muffins de Fresa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!