dimecres, 4 de juny del 2014

Retirada de plantes invasores de les dunes

Com el curs anterior, els alumnes de 1r i 3r de l’ESO hem anat fins a la platja de Castelldefels per fer una activitat de voluntariat inclosa dins el marc de la setmana ambiental de la ciutat: arrencar de les dunes la planta coneguda amb el nom d’ungla de gat (Carpobrotus).

Quan hem arribat a la platja , ens esperava un grup de monitors que ens han explicat en què consistiria la nostra feina i el motiu per la qual havia de realitzar-se: el Carpobrotus és una bonica planta de flors liles provinent del sud d’Àfrica, però que està envaint el territori de plantes autòctones perquè és molt resistent. De grans arrels, està provocant que plantes com el lliri de mar perdin el territori que els pertoca dins l’espai protegit de les dunes.

Un cop ens van introduir en el motiu de la nostra tasca, ens hem proveït de guants i hem començat la nostra missió: arrencar les flors tenint cura que les arrels també sortissin perquè sinó la nostra feina no serviria per a res. Ens hi hem posat tots amb gran entusiasme i hem netejat força tros.

Moltes gràcies a tots i a totes per la vostra activa participació!

Si voleu veure més fotos, les teniu a l'àlbum del nostre facebook.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!