dimarts, 22 d’abril del 2014

22 d'Abril, Dia de la Terra.


Avui celebrem el DIA DE LA TERRA , la llar que compartim amb milions d'espècies i que ens regala tot el que necessitem per estar vius ... i molt més . Sense demanar res a canvi i amb absoluta generositat . I nosaltres què fem per conservar-la ? ... Avui és el dia d'agrair, amb un petit gest, aquesta riquesa natural que ens manté vius . Et convidem a fer-li un regal al Planeta i compartir-lo amb nosaltres . Pot ser un poema , una foto , la teva cançó preferida , una promesa ...

Per què avui?

Reconeixent que la Terra reflecteix la interdependència que hi ha entre els éssers humans, les altres espècies vives i el planeta que tots habitem , l'Assemblea General va declarar el 22 d'abril com a Dia Internacional de la Terra per promoure l'harmonia amb la natura i la Terra a finalitat d'aconseguir un just equilibri entre les necessitats econòmiques, socials i ambientals de les generacions presents i futures.
Durant aquesta jornada, més de 1000 milions de persones a 190 països participen en el Dia de la Terra . En ciutats tan diferents i distants com Sant Francesc, Sant Joan , Brussel · les, Moscou o Marràqueix, els ciutadans planten arbres, netegen les seves comunitats i contacten amb els seus representants polítics en defensa del medi ambient .


Campanya «Ciutats verdes »
Aquest any, el Dia de la Terra se centra en les ciutats verdes , amb l'objectiu de mobilitzar milions de persones per aconseguir un medi ambient saludable i sostenible . Actualment , més de la meitat de la població mundial viu a les ciutats. .

A mesura que la gent migra a les ciutats i els efectes del canvi climàtic són més patents, la necessitat de crear comunitats sostenibles és més important que mai . La idea entorn de la qual gira la campanya d'enguany és la de les « ciutats verdes » . Amb inversions en tecnologia sostenible , polítiques públiques progressistes i una ciutadania informada i compromesa , podem transformar les nostre ciutats i aconseguir un futur sostenible . No hi ha res més poderós que l'acció conjunta de 1000 milions de persones .


« Faig una crida a que totes les persones del món alcin la seva veu i parlin en nom d'aquest planeta , la nostra única llar . Cuidem de la Mare Terra perquè aquesta pugui seguir cuidant de nosaltres com ho ha fet durant mil · lennis »
Missatge del secretari general, Ban Ki -moon

1 comentari:

  1. Es verdad. La TIERRA en mayúsculas nos da miles de regalos a diario y no ponemos interés en apreciarlos. Cuando vemos películas que nos hablan de avatares de otros planetas, de viajes espaciales a mundos lejanos, de extrañas criaturas imaginarias quedamos maravillados, pero en nuestro plantea hay rincones mágicos, muchos cerca de nosotros.
    En tú aportación al blog nos invitas a realizar un regalo a este maravilloso planeta. Mi pequeño regalo serán mis fotos. Pequeños recuerdos de lugares donde he disfrutado de paisajes excepcionales, animales que me han cautivado, plantas que me han transmitido su color.
    Voy a preparar alguno de estos recuerdos y próximamente los pondré en el blog.
    Un saludo
    Pablo Mendoza

    ResponElimina

Gràcies per la vostra col·laboració!