dimecres, 9 d’abril del 2014

Projecte LiveWell: ens mengem el Planeta?

El passat 7 d'abril va ser el Dia Mundial de la Salut i, per commemorar aquesta data tan important, hem pensat en fer-vos arribar una mica d'informació sobre el Projecte LiveWeel,  un projecte LIFE + de la Unió Europea, desenvolupat per WWF i Friends of Earth Europe, que busca promoure l'adopció d'hàbits alimentaris més saludables entre els europeus.

Una dieta beneficiosa per a la nostra salut .... I per a la del Planeta. 

El que mengem té una influència enorme sobre la nostra salut, i també sobre la salut del planeta. Canviar alguns hàbits alimentaris és una manera senzilla de reduir el nostre impacte sobre el medi ambient i, a la vegada, tenir una vida més saludable.




Els 6 principis del LiveWell 

El projecte LiveWell e busca promoure el debat sobre l'impacte ambiental de la nostra alimentació, i fomentar una dieta més sana, sostenible i baixa en carboni entre els europeus. Aquestes són les 6 senzilles regles de LiveWell:


  1. Menja més vegetals - gaudeix de la fruita i les verdures 
  2. Menja divers - alegra't la vista amb un plat variat i colorit 
  3. Aprofita millor el menjar - un terç del menjar que es produeix en el món acaba a les escombraries 
  4. Menja menys carn - prova altres fonts de proteïnes. A més, la carn pot ser un complement al plat en comptes de l'ingredient principal. 
  5. Menja menys aliments processats - solen consumir més recursos per la seva producció i contenir nivells alts de sucre, greixos i sal. 
  6. Compra aliments certificats - com el MSC per al peix, els procedents d'agricultura ecològica o la ramaderia extensiva.


SABIES QUÈ ...? 

  • L'alimentació és responsable de gairebé el 30% de les emissions de gasos d'efecte hivernacle de la UE 
  • Entre 1990 i 2008, una àrea forestal del doble de la mida de Bèlgica va ser desforestada per produir menjar per a la UE





Si voleu més informació podeu consultar el següent enllaç:


Font WWF.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!