diumenge, 12 de gener del 2014

Recollim taps perquè ells caminin!

Com el curs anterior, continuem recollint taps de plàstic a l'escola, però amb un nou destinatari: la plataforma GENEFA.


GENEFA és una plataforma creada per persones afectades per l’Atàxia de Friedreich. Té com a objectiu trobar la cura per a aquesta malaltia, mitjançant el finançament d'un projecte de recerca de teràpia gènica, que actualment s'està duent a terme.


L’Atàxia de Friedreich és una malaltia hereditària i neurodegenerativa que és causada per una anomalia en el gen FXN, localitzat en el cromosoma 9 .
Provoca, entre d’altres deficiències, pèrdua progressiva de l'equilibri, pèrdua de sensibilitat, descoordinació en els moviments i problemes cardíacs greus .
L'atàxia de Friedreich, encara que pertany al grup de les malalties rares, és relativament freqüent. S'estima una prevalença de 1/25.000 entre la població d'origen indo- europeu .

Els taps es recullen en diferents llocs de Castelldefels: col·legis, comerços etc .
Un cop recollits es porten a Sant Cugat del Vallès, on hi ha un punt de recollida de la plataforma GENEFA. Allà s'emmagatzemen en sacs d'un metre cúbic fins que es considera que hi ha una quantitat raonable perquè vagin a recollir-los. L'empresa tma és la responsable de la recollida i gestió dels taps . Aquest procés es realitza aproximadament un cop al mes .


L’ empresa TMA paga els taps a una quantitat de 300 euros per tona, el que equivaldria a 30 cèntims el quilogram de taps.

Si voleu més informació: www.genefa.org

1 comentari:

  1. Gracias por el apoyo a quienes padecen esta terrible aunque desconocida enfermedad. Yo no soy un afectado pero si me toca de manera cercana en la familia. Por eso agradezco cualquier ayuda que pueda hacer que esta gente tenga una mejor calidad de vida, gracias. Marcos A.G.

    ResponElimina

Gràcies per la vostra col·laboració!