
L'Educació Ambiental ha de considerar l'ambient en la seva totalitat, tant el natural com el creat per l'home (sistema ecològic, econòmic, tecnològic, social, legislatiu, cultural i estètic ). Ha de ser contínua, tant dins com fora de l'escola i desenvolupar-se a partir d'un mètode interdisciplinari, ja que és vital la cooperació activa a nivell local, nacional i internacional per prevenir i solucionar els problemes ambientals actuals i futurs.
Aprofitant el fullet elaborat per la Societat de Gestió Ambiental del Govern Basc IHOBE us oferim alguns gestos per la biodiversitat que proposen :

2 . No perjudicar els animals quan passegem pel bosc: mai abandonis els camins marcats , fes el menor soroll possible i limita't a observar de lluny a la fauna que, com tu, surt dels seus caus i refugis per respirar aire fresc.
3 . Conservar el mòbil el major temps possible . A la República Democràtica del Congo, d'on s'extreu el coltan ( principal matèria primera de consoles, ordinadors i cel · lulars ), l'extraordinària biodiversitat de Kivu es troba en perill : sense anar més lluny, els miners cacen de manera il · legal goril · les i okapis per alimentar-se i talen arbres amb profusió per disposar de combustible per escalfar-se i de fusta per ampliar les seves mines ( explotacions que, a més, erosionen i contaminen l'aigua, el sòl i l'atmosfera ).
4 . No comprar peces que requereixin la neteja en sec . La majoria de les tintoreries empren el percloroetilè ( o tetracloroetilè ). Aquest dissolvent és tòxic pels qui el manipulen : irrita la pell i les mucoses, provoca nàusees , mal de cap i pèrdua del coneixement, s'acumula a l'organisme i probablement és cancerigen.
5. Fer-se «Locàvor»: consumir aliments produïts a la teva zona per limitar les emissions de CO2 a l'atmosfera derivades del transport i per donar suport als productors de la teva regió que cultivin o criïn espècies autòctones. Ser locàvor també implica consumir fruites i hortalisses de temporada.
Font: ABC.es