dilluns, 22 d’abril de 2013

Feliç Dia de la Terra!


L'ONU pretén conscienciar les persones cada 22 d'abril sobre la necessitat de protegir el planeta en què vivim. Avui se celebra el 43è aniversari del Dia de la Terra, amb multitud d'actes i celebracions per tot el món.
El Dia de la Terra 2013 es va posar en marxa amb el lema «La cara del canvi climàtic», una frase amb què les Nacions Unides han volgut fixar el focus d'atenció en l'impacte mediambiental que pateix el planeta arran del canvi climàtic, i en concret, en els seus efectes nocius sobre les persones, els animals, els ecosistemes i els recursos naturals. Una bona causa que ha portat a molts països a anmarse i celebrar aquest Dia de la Terra 2013.
Des d'un home a les Maldives que es veu obligat a traslladar a la seva família perquè ha augmentat el nivell del mar, fins a un granger de Kansas que lluita cada dia per sobreviure a causa dels estralls causats per les etapes prolongades de sequera, un pescador del riu Níger que torna a casa amb les xarxes buides, un nen de Nova Jersey que ha perdut la casa en una tempesta o l'ós polar en el desglaç àrtic. Tots ells pateixen les conseqüències del canvi climàtic i en ells s'inspira aquest Dia de la Terra 2013.
Els problemes a què al · ludeix el Dia de la Terra 2013 van començar a finals del segle XVII quan l'ésser humà va començar a utilitzar per al seu benefici combustibles fòssils acumulats al subsòl terrestre, com ara carbó, petroli o gas natural. La seva crema va suposar un considerable augment dels nivells de CO2 a l'atmosfera, i amb ells, de la temperatura. Les organitzacions mediambientals ens recorden en aquest Dia de la Terra 2013 que hem de ser plenament conscients de l'escalfament global. Algunes organitzacions porten temps alertant a la població sobre els seus efectes catastròfics, però, si bé no cal ser alarmista, si val la pena tenir clares les repercussions econòmiques i biològiques dels nostres hàbits, que, a la llarga, podrien afectar al benestar de la humanitat.
Partint d'aquesta idea, el Dia de la Terra 2013 llança llum sobre els efectes reals del canvi climàtic a les persones, els animals i la natura, i obre noves vies d'escapament per controlar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!