dissabte, 13 d’octubre del 2012

EL Boc'n Roll: enrotllats amb el medi ambient


El Boc'n Roll: un embolcall alternatiu per entrepans, fruites o qualsevol aliment que portem fora de casa, adaptable a diferents mides així com a les necessitats de cada membre de la família.

Aquesta enginyosa idea va sorgir un diumenge quan Conxita Bagó, una àvia catalana de 85 anys cansada d'embolicar les coses amb paper d'alumini, li va demanar al seu nét, Jordi Garcia, (propietari d'una empresa dedicada a campanyes mediomabientals) alguna cosa per substituir aquest material desaconsellat per a ús alimentari (s'ha relacionat amb la pèrdua de memòria, la senilitat precoç i l'Alzheimer per la seva capacitat per transmetre altes taxes de metall als aliments). I així va néixer el Boc'n Roll, un producte assequible a totes les butxaques (menys de 5 € a la seva web) amb una cara de cotó i polièster i una altra de plàstic ecològic elàstic que es tanca amb velcro i es pot utilitzar en repetides ocasions .


                                                             M.Perdiguero
Però, per què usar-lo? Per començar, per disminuir la quantitat de paper d'alumini acumulat en els nostres abocadors. Les xifres són esclaridores: en un any, un nen fa servir al voltant de 180 metres, equivalents a la longitud d'un avió, una escola, la quantitat equivalent a vuit camps de futbol. Si aquesta xifra espanta, la del conjunt d'Espanya és alarmant: amb el paper d'alumini utilitzat es podria envoltar el món 127 vegades. A més, és una mesura d'estalvi en temps de crisi (entre 60 i 100 € per persona), reutilitzable i que es pot rentar, higiènic i fàcil d'utilitzar que supera en virtuts a les tradicionals carmanyoles o bosses de roba ja que proporciona una superfície neta on menjar , és a dir, serveix d'estovalla individual.

Moltes escoles i ajuntaments han optat per la distribució del Boc'n Roll per així inculcar hàbits a favor del consum responsable com la reutilització d'objectes i la disminució de la producció de residus. Al nostre centre es va repartir al Nadal com a regal de l'AMPA; el resultat? Tot un èxit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!