dissabte, 13 d’octubre del 2012

Educar en verd


La nostra escola sempre ha treballat en diferents aspectes mediambientals que afavoreixen una actitud responsable i respectuosa amb el medi natural i el nostre entorn, és per tot això que els membres de l'escola vam decidir que volíem adherir-nos a la xarxa d'Escoles Verdes, igual que els 485 centres que hi ha a tot Catalunya.

Però, ¿què és això? El projecte Escola Verda és un distintiu per donar suport als centres que afronten des de l'educació els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Formar part d'aquest projecte significa promoure un canvi en la cultura de l'escola a través de quatre contextos d'acció: el currículum, és a dir, integrar la sostenibilitat en totes les matèries impartides;  l'organització i la participació, facilitant la implicació de tota la comunitat educativa; la gestió sostenible de recursos i materials i, finalment,  la implicació de l'entorn integrant així l'escola en les accions de millora i de dinamització locals.

La nostra conscienciació amb el medi ambient no es reflecteix únicament en el paper, també hem començat a concretar aquesta filosofia en la nostra actitud del dia a dia mitjançant senzills gestos com ara: assegurar-nos apagar els llums quan no són necessàris, tancar finestres i portes quan la calefacció està encesa, utilitzar els contenidors de paper, matèries orgàniques i envasos, utilitzar paper reciclat i sempre per les dues cares, seguir la premissa de les tres "R" ("repara", "reutilitza", "recicla"), evitar sons innecessaris o molt forts, no malbaratar aigua o l'ús del Boc'n Roll, entre altres. I a més intentem portar tot això més enllà de les aules conscienciant també a les nostres famílies en la seva vida diària.

Convertir-se en Escola Verda és prendre un camí que vam iniciar amb il · lusió en el curs 2010-2011 i en el que actualment ens trobem totalment immersos amb l'objectiu de treballar per una gestió i un programa educatiu en què el medi ambient tingui un paper principal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!