dissabte, 23 de novembre de 2013

FENT DE VOLUNTARIS A LA SETMANA AMBIENTAL DE CASTELLDEFELS

Marta Hernández (Tutora)

El passat mes de juny els alumnes de 1r i 3r de l’ESO vam anar fins a les dunes de la platja de Castelldefels per fer una activitat de voluntariat inclosa dins el marc de la setmana ambiental de la ciutat: arrencar de les dunes la planta coneguda amb el nom d’ungla de gat (Carpobrotus).

 Quan vam arribar a la platja , ens esperava un grup de monitores que ens han explicat en què consistiria la nostra feina i el motiu per la qual havia de realitzar-se: el Carpobrotus és una bonica planta de flors liles provinent del sud d’Àfrica, però que està envaint el territori de plantes autòctones perquè és molt resistent. De grans arrels, està provocant que plantes com el lliri de mar perdin el territori que els pertoca dins l’espai protegit de les dunes.
 Un cop ens van introduir en el motiu de la nostra tasca, ens hem proveït de guants i hem començat la nostra missió: arrencar les flors tenint cura que les arrels també sortissin perquè sinó la nostra feina no serviria per a res. Ens hi hem posat tots amb gran entusiasme i, durant una mica més d’una hora, hem netejat força tros; de fet, hem omplert vuit grans sacs de recol·lecció de gespa. La pluja, que ha fet acte de presència durant una petita estona, no ha evitat que acabéssim una gran feina relacionada amb un dels objectius de la nostra escola, una escola verda: cuidar el mediambient que ens envolta.
 Moltes gràcies a tots i a totes per la vostra activa participació!
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra col·laboració!