dilluns, 22 d’abril del 2013

Feliç Dia de la Terra!


L'ONU pretén conscienciar les persones cada 22 d'abril sobre la necessitat de protegir el planeta en què vivim. Avui se celebra el 43è aniversari del Dia de la Terra, amb multitud d'actes i celebracions per tot el món.
El Dia de la Terra 2013 es va posar en marxa amb el lema «La cara del canvi climàtic», una frase amb què les Nacions Unides han volgut fixar el focus d'atenció en l'impacte mediambiental que pateix el planeta arran del canvi climàtic, i en concret, en els seus efectes nocius sobre les persones, els animals, els ecosistemes i els recursos naturals. Una bona causa que ha portat a molts països a anmarse i celebrar aquest Dia de la Terra 2013.
Des d'un home a les Maldives que es veu obligat a traslladar a la seva família perquè ha augmentat el nivell del mar, fins a un granger de Kansas que lluita cada dia per sobreviure a causa dels estralls causats per les etapes prolongades de sequera, un pescador del riu Níger que torna a casa amb les xarxes buides, un nen de Nova Jersey que ha perdut la casa en una tempesta o l'ós polar en el desglaç àrtic. Tots ells pateixen les conseqüències del canvi climàtic i en ells s'inspira aquest Dia de la Terra 2013.
Els problemes a què al · ludeix el Dia de la Terra 2013 van començar a finals del segle XVII quan l'ésser humà va començar a utilitzar per al seu benefici combustibles fòssils acumulats al subsòl terrestre, com ara carbó, petroli o gas natural. La seva crema va suposar un considerable augment dels nivells de CO2 a l'atmosfera, i amb ells, de la temperatura. Les organitzacions mediambientals ens recorden en aquest Dia de la Terra 2013 que hem de ser plenament conscients de l'escalfament global. Algunes organitzacions porten temps alertant a la població sobre els seus efectes catastròfics, però, si bé no cal ser alarmista, si val la pena tenir clares les repercussions econòmiques i biològiques dels nostres hàbits, que, a la llarga, podrien afectar al benestar de la humanitat.
Partint d'aquesta idea, el Dia de la Terra 2013 llança llum sobre els efectes reals del canvi climàtic a les persones, els animals i la natura, i obre noves vies d'escapament per controlar-lo.

divendres, 12 d’abril del 2013

Manualitats reciclades!

Tutores de 2n 

Tal i com us vam comunicar fa unes setmanes els alumnes de 2n d’Educació Primària han elaborat les manualitats amb material reciclat amb l’ajuda de les seves famílies. Durant la setmana del 10 al 19 d’Abril estaran exposades al rebedor de la secretaria de l’escola perquè tothom que vulgui vingui a visitar-la.
Al llarg d’aquest temps, tal com sabeu, hem treballat el projecte interdisciplinari sobre el reciclatge i com última activitat es va proposar l’elaboració d’aquesta manualitat que és el fruit  d’un gran esforç i dedicació. Els alumnes han après  la importància del reciclatge i han gaudit molt fent la seva joguina: han donat una nova vida a materials que d’altra manera haguessin anat a la deixalleria.
El centre i les tutores de 2n volem agrair la implicació de totes les famílies, la seva tasca ha estat molt important en l’elaboració del projecte. 
Moltes gràcies. 




dimarts, 9 d’abril del 2013

Bones notícies per a les espècies amenaçades

L'última reunió sobre el comerç internacional d'espècies amenaçades de fauna i flora silvestres (CITES) ha tornat l'esperança per a la conservació d'algunes espècies en perill com el rinoceront, l'elefant i el tauró martell entre altres. Els governs participants s'han compromès a prendre mesures contundents per lluitar contra el comerç il · legal d'ivori que causa la mort de més de 30.000 elefants a l'any. El rinoceront és una altra de les espècies que estarà millor protegida, després que s'aprovessin mesures per lluitar contra el tràfic de banya de rinoceront que s'ha cobrat la vida de 700 exemplars el 2012. En cas de no complir l'acordat i seguint les normes de CITIS, els països implicats podrien ser sancionats. Aquest és un bon començament, però cal no baixar la guàrdia fins a comprovar que realment les promeses es converteixen en realitat!
rinoceronte

diumenge, 7 d’abril del 2013

Entrevista a la patrulla verda


Sergi Suñer, Lara Navarrete i Julio Almela. Amb la col·laboració de David Espina.


La patrulla verda està formada per un grup d’alumnes de primària. El seu treball és gairebé imprescindible per al projecte d’escola verda. Els entrevistarem per saber més sobre el seu treball i la seva opinió sobre la importància de formar part de l’escola verda.




1)     Quants alumnes componen la patrulla verda?
      Som sis alumnes. Canviem cada setmana.
2)     Sou tots del mateix curs?
Si, de sisè, anem canviant de 6é A a 6é B.
3)     Quin és el vostre treball? Us agrada realitzar-lo?
Ensenyar als nens i nenes a reciclar. Ens agrada formar part de  l’escola verda perquè així sabem que estem col·laborant amb el medi ambient. Però no ens agrada que alguna gent de fora de l’escola gairebé no ajudi a cuidar del planeta.
4)     Quan us van parlar de la patrulla verda volíeu formar-ne part?
Sí, perquè la gent ha de prendre’s seriosament el treball d’una bona patrulla verda. Però sabem que el que fem no és suficient si no es compromet tota la gent.
5)     Quines coses es podrien fer al col·legi per millorar les qüestions  ambientals?
Creiem que el que fa aquesta escola està molt be però la gent també ha de posar de la seva part a les seves cases, com reciclar també a casa.
6)     I fora del col·legi?
Per als nens es podrien fer mes tallers que ensenyessin a reciclar com una cosa divertida o simplement necessària.
7)     Creieu que hi ha suficients mesures contra la contaminació del medi ambient? Quines posaríeu vosaltres?
Podríem fer coses com fomentar el transport públic i conscienciar a la gent de que s’ha de reciclar.
8)     Us veieu recolzats pels alumnes de secundària?
En part si, però els professors també ens han ajudat molt.
9)     Creieu que us ajuden suficient?
Sí,  però no es que hagin col·laborat molt perquè la patrulla verda sigui possible.
10) Podríem fer coses fora del col·legi? Quines?
Coses com anar a plantar arbres o a la platja a reciclar.