dilluns, 30 de maig del 2016

Hem apadrinat a Lemba!!!

Magda Rodríguez


Lemba és una ximpanzé del Centre de Recuperació de Tchimpounga

El passat més d’abril vam enviar a l’Institut Jane Goodall els 50 mòbils que van recollir durant la campanya “mobilitzat per la selva” del 2016. 

Recordem que aquesta campanya pretén reciclar els components dels mòbils per evitar, d’entre altres efectes, que es continuïn fent malbé els habitats dels ximpanzés a la selva del Congo per obtenir coltan, mineral necessari per a la fabricació d’aquests aparells. A més amb els diners obtinguts amb el seu reciclatge, la fundació finança programes de desenvolupament sostenible, d’educació i conservació en la conca del Congo i la tasca del Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga i ens dóna l’oportunitat d’apadrinar un d’ells. 

Aquest any és Lemba. Lemba, és una ximpanzé molt dolça. Va ser rescatada al 2009. Quan va arribar tenia uns dos anys, estava molt trista i desnodrida, tenia cremades a les extremitats. Buscava l’afecte i la protecció dels cuidadors, la seva mare va morir víctima de la caça furtiva. Actualment viu feliç en el centre de recuperació.

 Estem molt contents de poder contribuir a aquesta tasca.

Ha finalitzat la campanya “Apilo"

Magda Rodríguez

L’escola ha recollit 31,1 Kg de piles


Des de finals d’abril fins a finals de maig, la nostra escola ha participat a la campanya “Apilo”, que pretén conscienciar a la societat en general i als escolars en particular de la necessitat de reciclar les piles i els acumuladors portàtils. Durant aquest període hem recollit més de 31 Kg de piles i esperem que continueu utilitzant els nostres contenidors amb aquesta finalitat. Gràcies com sempre per la vostre col·laboració.


divendres, 6 de maig del 2016

La nostra escola amb el Medi Ambient!!

Trobada dels Comitès Ambientals d’alumnes de Castelldefels

El dimecres 27 d’abril, quatre alumnes de 3r d’ESO de la nostra escola van participar en la trobada dels Comitès Ambientals de les Escoles Verdes de Castelldefels.

Els objectius de la jornada eren analitzar l’entorn de l’escola i comprovar l’estat del medi ambient en sentit ampli. Es va fer un treball previ a l'escola seleccionant dues fotos, una de positiva, alguna cosa dels entorns de l'escola que a l'alumnat els agrada en relació al medi ambient i una altra de negativa, alguna cosa dels entorns de l'escola que no els agrada i que s'hauria de canviar. Calia fer una petita explicació de cada fotografia.

A les jornades es van distribuir per grups i van fer propostes, per millorar allò que no els agradava, que anaven dirigides a l’Ajuntament, a l’escola i els alumnes individualment. Finalment cada grup va exposar les seves conclusions.

Pensem que són trobades molt positives i molt enriquidores tant pels alumnes com pels mestres i professors que hi participem.

Per més informació: http://escolesverdesbarcelonacomarques.ning.com/comite-ambiental-d-alumnes-2016