dimarts, 24 de juny del 2014

La nostra escola, finalista al concurs de mSCHOOLS

Antonio Romero


Un nou model d'educació

T''ho expliquem amb imatges:

mSchools és un programa educatiu pioner destinat al fet que els estudiants de secundària de Catalunya treballin a l'aula amb tecnologia mòbil a través de la creació i ús de solucions mòbils. Impulsat per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i GSMA, mSchools té com a objectiu millorar el rendiment acadèmic dels alumnes i reduir les taxes d'abandó escolar. L'objectiu és que els alumnes ideïn i desenvolupin, en petits grups, conceptes creatius en forma d'aplicació per aportar solucions a problemes globals i millorar hàbits quotidians. El programa planteja un desenvolupament curricular complet vinculat a la tecnologia mòbil i a les seves aplicacions en l'entorn social i econòmic, potenciar l'ús de solucions mòbils a les aules i les habilitats emprenedores dels alumnes de 4º d'ESO.      

Per premiar l'esforç d'alumnes i professors, el divendres 6 de juny com a fi de programa es va celebrar el
App Contest de mSchools, una competició que premiava els millors treballs realitzats pels alumnes de ‘Mobilitzem la informàtica’, on van participar prop de 6.000 alumnes que seguien l'assignatura ‘Mobilitzem la informàtica’ en 196 centres de secundària de Catalunya. El TecnoCampus de Mataró va ser l'espai triat perquè els 25 equips finalistes presentessin i exposessin els seus projectes en directe.
mSchools és un programa pioner a escala mundial i projecte de referència internacional. mSchools, ha aconseguit que Catalunya lideri la implantació d'un nou model d'educació que incorpora les solucions mòbils en el seu dia a dia..

Al juny, Barcelona acollirà un grup de representants de la comunitat educativa de tota Europa interessats a conèixer el projecte mSchools. Tots ells tindran l'oportunitat de conèixer el projecte d'aprop i descobrir com s'apliquen les TIC en els centres catalans.
Escoles i instituts de Barcelona, Sabadell, Sant Cugat o Castelldefels obriran les seves portes perquè aquest col·lectiu vegi, participi i descobreixi com les TIC són un més en el dia a dia de docents i alumnes. Els espera una ruta en la qual coneixeran alumnes de l'assignatura ‘Mobilitzem la informàtica’ de mSchools, centres pioners en l'ús de tablets o pissarres digitals a les aules o escoles que usen el Scratch perquè els nens s'introdueixin al món de la programació.

El nostre centre va participar, sent seleccionat com un dels 5 finalistes, amb l´ app RECICLA, del grup GODWILL, format per 4 alumnes de 4t d'ESO.

Fins i tot vam sortir a la tele! Aquí teniu els vídeos de TV3 i TVE:


dijous, 5 de juny del 2014

Ed.Infantil: "CAMÍ DEL RECICLATGE"

Tutores d'Educació Infantil


Avui, dia del medi ambient, els infants d'Ed. Infantil hem pujat al pati per fer un gran "CAMÍ DEL RECICLATGE". Tenim cura de la terra que és la nostra caseta!!! Mireu quantes deixalles hem recollit en pocs dies!!!





A més a més, els nens/es de P5 hem après com cuidar el nostre planeta i hem fet aquest mural!!!



dimecres, 4 de juny del 2014

Retirada de plantes invasores de les dunes

Com el curs anterior, els alumnes de 1r i 3r de l’ESO hem anat fins a la platja de Castelldefels per fer una activitat de voluntariat inclosa dins el marc de la setmana ambiental de la ciutat: arrencar de les dunes la planta coneguda amb el nom d’ungla de gat (Carpobrotus).

Quan hem arribat a la platja , ens esperava un grup de monitors que ens han explicat en què consistiria la nostra feina i el motiu per la qual havia de realitzar-se: el Carpobrotus és una bonica planta de flors liles provinent del sud d’Àfrica, però que està envaint el territori de plantes autòctones perquè és molt resistent. De grans arrels, està provocant que plantes com el lliri de mar perdin el territori que els pertoca dins l’espai protegit de les dunes.

Un cop ens van introduir en el motiu de la nostra tasca, ens hem proveït de guants i hem començat la nostra missió: arrencar les flors tenint cura que les arrels també sortissin perquè sinó la nostra feina no serviria per a res. Ens hi hem posat tots amb gran entusiasme i hem netejat força tros.

Moltes gràcies a tots i a totes per la vostra activa participació!

Si voleu veure més fotos, les teniu a l'àlbum del nostre facebook.